Kipgehaktspies met tomatenrijst

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Deze Turkse kipgehaktespies is heerlijk mals en smaakt heerlijk bij de paprika’s en tomatenrijst. Waan je helemaal in Turkse sferen met dit simpele recept! Benieuwd naar meer Turkse gerechten? Kijk dan eens bij onze Turkse recepten.

IMG_4018

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 300 gram rijst
  • 2 rode uien
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 theelepels zhug
  • 3 stuks paprika (in verschillende kleuren)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 lange spiezen

Bereidingswijze

Stap1

Snij de rode uien fijn en de tomaten ieder in 6 parten. Bak de ui in een soeppan met 2 eetlepels olie ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Doe dan de rijst en 500 ml water erbij en breng het aan de kook.

Stap2

Laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Snij ondertussen de paprikas in stukken van 2 cm breed en 2 cm lang. Roer de zhug door 2 eetlepels olie.

Stap3

Neem het kipgehakt en verdeel deze in 8 stukken. Kneed ze in de vorm van een worstje. Rijg de paprika en het kipgehakt aan de spiezen zoals te zien is op de afbeelding.

Stap4

Bestrijk de spiezen met de zhug-olie. Bak de spiezen in ongeveer 12 minuten gaar in een koekenpan of grillpan door ze regelmatig te keren. Serveer de tomatenrijst met de spiezen. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab