Kipgehakt met tomatenrijst

Kipgehakt met tomatenrijst

En rode ui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 530

Kipgehakt met tomatenrijst en rode ui met ’n pittig kruidenmengsel zhug. Balletjes met pikante smaak ’n makkelijk recept met veel smaak én ’t is ook kidsproof.

Zhug kruiden

Zhug kruiden, ’t is een pikante specerijenmix met zijn oorsprong in Yemen. Deze kruidenmix is breed toepasbaar, geeft veel smaak en pit.

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 300 gr rijst
  • 2 rode uien
  • 500 ml bouillon
  • 300 gr kipgehakt
  • 2 tl zhug
  • 4 el olijfolie
Kipgehakt tomatenrijst recept

Zo maak je ’t

  1. Pel en snij de rode uien fijn en de tomaten ieder in 8 parten. Bak de ui in ’n soeppan met 2 eetlepels olijfolie zo’n 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Meng de rijst bij ’t ui-tomaten mengsel samen met de bouillon en breng aan de kook.
  2. Laat de rijst zo’n 15 minuten op laag vuur pruttelen. Roer de zhug door 2 eetlepels olijfolie. Neem het kipgehakt en verdeel in 12 hoopjes van zo’n 30 gram. Kneed ze in balletjes.
  3. Bestrijk de balletjes met de olie ’t zhug kruidenmengsel en bak in zo’n 5 minuten gaar in een koekenpan. Breng de rijst op smaak met verse peper en schep in kommen samen met de kipgehakt balletjes. Zo maak je ’t.

Ook lekker: Pilav rijst met gehakt rozijnen en spinazie.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024