Kippenbout met aardappelen en fèta

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:20 h

Kippenbout is altijd lekker! Deze ovenschotel met kippenbout krijgt wat extra smaak door de fèta en verschillende kruiden. Je kunt er bovendien ontzettend veel mee variëren. Voeg bijvoorbeeld nog wat kidneybonen toe of wat zongedroogde tomaatjes. Het is maar net wat je lekker vindt!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 4 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 90 gr fètakaas
  • 4 takjes tijm
  • 800 gr aardappelen
  • 1 el rozemarijn (fijngehakt)

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de aardappelen in stukken. Je kunt er zelf voor kiezen of je de schil laat zitten of niet. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap2

Bestuif de kippenbouten met bloem en bestrooi het met wat peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog voor 5 minuten mee.

Stap3

Meng ondertussen de tijm en rozemarijn met de aardappelen.

Stap4

Vul je ovenschaal met al de ingrediënten en laat het geheel 45 minuten bakken op 180 graden. Snijd ondertussen de feta in blokjes. Deze verdeel je na een half uur over het gerecht, zodat deze nog 15 minuutjes kunnen mee bakken.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab