Kippenbout met aardappelen en feta
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 20 min
Kippenbout met aardappelen en feta ofwel kip uit de oven, 'n ovenschotel met kippenbout krijgt extra smaak door de feta en kruiden. Je kan er volop mee variëren. Eventueel wat kidneybonen of zongedroogde tomaat, 't is maar wat je lekker vindt.
Kip uit de oven
Kip kan je braden, stoven en paneren. Deze kip is uit de oven, daar is deze kippenbout perfect voor.
Bereidingswijze
- Snijd de aardappelen in stukken. Je kunt er zelf voor kiezen of je de schil laat zitten of niet. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestuif de kippenbouten met bloem en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Snipper de ui en voeg samen met de knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
- Hak de rozemarijn en meng met de tijm en de aardappelen.
- Vul de ovenschaal met al de ingrediënten en laat het geheel 45 minuten bakken op 180 graden. Snijd ondertussen de feta in blokjes. Deze verdeel na een half uur over het gerecht, zodat deze nog 15 minuutjes kunnen mee bakken. Klaar is je kip uit de oven!
Ook lekker: kip ketjap op toast met zoetzure komkommer ’n hete kip met gember, knoflook en koriander, ’n heerlijk makkelijk en snel lunch recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?