Kippenbout met aardappelen en fèta

Kip uit de oven
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 20 min
Naar het recept

Kippenbout is altijd lekker! Deze ovenschotel met kippenbout krijgt wat extra smaak door de fèta en verschillende kruiden. Je kunt er bovendien ontzettend veel mee variëren. Voeg bijvoorbeeld nog wat kidneybonen toe of wat zongedroogde tomaatjes. Het is maar net wat je lekker vindt!

Kip uit de oven

Kip kun je braden, stoven en paneren. Wij maken de kip uit de oven, daar is deze kippenbout perfect voor!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 4 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 90 gr fètakaas
  • 4 takjes tijm
  • 800 gr aardappelen
  • 1 el rozemarijn

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de aardappelen in stukken. Je kunt er zelf voor kiezen of je de schil laat zitten of niet. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2Bestuif de kippenbouten met bloem en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Snipper de ui en voeg samen met de knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
  3. 3Hak de rozemarijn en meng met de tijm en de aardappelen.
  4. 4Vul de ovenschaal met al de ingrediënten en laat het geheel 45 minuten bakken op 180 graden. Snijd ondertussen de feta in blokjes. Deze verdeel na een half uur over het gerecht, zodat deze nog 15 minuutjes kunnen mee bakken. Klaar is je kip uit de oven!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...