Lasagne met spinazie en mascarpone

Lasagne met spinazie en mascarpone

Oregano en gehakt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 820

Lasagne met spinazie en mascarpone, oregano en gehakt. ’n Klassiek lasagne recept met een twist. Je maakt het eenvoudig een simpel smeuïg lasagne recept.

Lasagne met mascarpone

Lasagne met mascarpone, ’n romig en stevig gerecht eventueel met vega gehakt, ’n favoriet Italiaans creamy lasagne recept.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 450 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr soffritto tomatensaus
  • 12 lasagnebladen
  • 450 gr spinazie, diepvries
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr Gruyère rasp
Romige lasagne met spinazie
Spinazielasagne recept

Romige spinazielasagne

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Pel en snipper de ui en knoflook, fruit in een koekenpan met ’n scheut olijfolie. Voeg ’t gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes en soffritto toe en laat zo’n 5 minuten zacht koken. Voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe.
  2. Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.
  3. Bestrooi de lasagne met een laag geraspte Gruyère kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven. Romige spinazielasagne maak je zó.

Eet met warm ciabatta brood.

Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht. Parmigiana is een lasagne maar dan met aubergines in plaats van lasagnebladen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.9. van 22 stemmen.
Please wait...