Lasagne met spinazie en mascarpone

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 45m

Er zijn talloze manieren om een heerlijke lasagne te maken. Dit recept is daar zeker één van! Deze lasagne bevat gehakt met rode saus, spinazie en romige mascarpone. Super lekker en eenvoudig om te maken.

Verse spinazie, pomodori tomaten, mascarpone en gerapte kaas

Verse spinazie, pomodori tomaten, mascarpone en gerapte kaas maken dit een kaasachtige en stevig gerecht. Deze lasagne kan ook met vegetarisch gehakt gemaakt worden.

ingredienten lasagne spinazie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 450 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 12 lasagnebladen
  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook en fruit de ui in een koekenpan met olijfolie. Voeg de knoflook, gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes koken. Voeg wat peper en zout toe.

Stap2

Pak een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.

Stap3

Bestrooi de lasagne met een laag geraspte kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet hem voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab