Lasagne met spinazie en mascarpone

Lasagne met spinazie en mascarpone

Oregano en gehakt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 820

Lasagne met spinazie en mascarpone, oregano en gehakt. ’n Klassiek lasagne recept met een twist. Je maakt het eenvoudig een simpel smeuïg lasagne recept.

Lasagne met mascarpone

Lasagne met mascarpone, ’n romig en stevig gerecht eventueel met vega gehakt, ’n favoriet Italiaans creamy lasagne recept.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 450 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr soffritto tomatensaus
  • 12 lasagnebladen
  • 450 gr spinazie, diepvries
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr Gruyère rasp
Romige lasagne met spinazie
Spinazielasagne recept

Romige spinazielasagne

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Pel en snipper de ui en knoflook, fruit in een koekenpan met ’n scheut olijfolie. Voeg ’t gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes en soffritto toe en laat zo’n 5 minuten zacht koken. Voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe.
  2. Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.
  3. Bestrooi de lasagne met een laag geraspte Gruyère kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven. Romige spinazielasagne maak je zó.

Eet met warm ciabatta brood.

Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht. Parmigiana is een lasagne maar dan met aubergines in plaats van lasagnebladen.

Beoordeling: 3.7. van 45 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Debby 14 september 2022 at 13:35 - Reply

    Meng je de lasagne met de mascarpone?

    • Miranda Bernáth 14 september 2022 at 13:46 - Reply

      De mascarpone gaat los tussen de laagjes in, even loskloppen en smeren tussen de spinazie en lasagnebladen, zo’n 3 laagjes. Hoop dat ’t lukt!

  2. Jasmine 22 januari 2023 at 18:57 - Reply

    Hoi Miranda, heerlijk recept! Hoe kun je ervoor zorgen dat de lasagne minder vochtig wordt?

    • Miranda Bernáth 23 januari 2023 at 13:34 - Reply

      Oplossingen voor te natte lasagne is in ieder geval zorgen dat je de groente heel goed laat uitlekken, in dit geval de spinazie. De saus goed laat inkoken en/of de lasagne laat rusten voordat je gaat aansnijden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt Jasmine.

  3. Debby van Helmond 17 maart 2023 at 00:48 - Reply

    Hoi Mianda,

    Super gelukt en inmiddels al vaak gemaakt. Heerlijk!!!

    Groetjes Debby

  4. Antoi 7 mei 2023 at 18:02 - Reply

    Heerlijk recept! Staat hier regelmatig op tafel en ook op mijn werk (zorg).

  5. Ine 11 november 2023 at 19:48 - Reply

    Het was een heerlijk gerecht!! Ik heb verse spinazie genomen en d.m.v. roerbakken klaargemaakt. Wel wat meer spinazie, 600 gram. En wat extra knoflook en ui toegevoegd. De spinazie heb ik tezamen met de mascarpone fijngemaakt met een staafmixer om deze zo goed te kunnen verdelen over de lasagnebladen. Het was echt een goede keus, top!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter