Lasagne met spinazie en mascarpone
Oregano en gehakt- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 820
Romige spinazielasagne
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Pel en snipper de ui en knoflook, fruit in een koekenpan met ’n scheut olijfolie. Voeg ’t gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes en soffritto toe en laat zo’n 5 minuten zacht koken. Voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe.
- Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.
- Bestrooi de lasagne met een laag geraspte Gruyère kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven. Romige spinazielasagne maak je zó.
Eet met warm ciabatta brood.
Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht. Parmigiana is een lasagne maar dan met aubergines in plaats van lasagnebladen.