Lasagne met spinazie en mascarpone
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 820
Romige spinazielasagne
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Pel en snipper de ui en knoflook, fruit in een koekenpan met 'n scheut olijfolie. Voeg 't gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes en soffritto toe en laat zo'n 5 minuten zacht koken. Voeg naar smaak vers gemalen peper en 'n snuf zout toe.
- Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.
- Bestrooi de lasagne met een laag geraspte Gruyère kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven. Romige spinazielasagne maak je zó.
Eet met warm ciabatta brood.
Ook lekker: Aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht. Parmigiana is een lasagne maar dan met aubergines in plaats van lasagnebladen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Meng je de lasagne met de mascarpone?
De mascarpone gaat los tussen de laagjes in, even loskloppen en smeren tussen de spinazie en lasagnebladen, zo’n 3 laagjes. Hoop dat ’t lukt!
Hoi Miranda, heerlijk recept! Hoe kun je ervoor zorgen dat de lasagne minder vochtig wordt?
Oplossingen voor te natte lasagne is in ieder geval zorgen dat je de groente heel goed laat uitlekken, in dit geval de spinazie. De saus goed laat inkoken en/of de lasagne laat rusten voordat je gaat aansnijden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt Jasmine.
Hoi Mianda,
Super gelukt en inmiddels al vaak gemaakt. Heerlijk!!!
Groetjes Debby
Goed te horen Debby, dankjewel!
Heerlijk recept! Staat hier regelmatig op tafel en ook op mijn werk (zorg).
Wat fijn, dank Antoi!
Het was een heerlijk gerecht!! Ik heb verse spinazie genomen en d.m.v. roerbakken klaargemaakt. Wel wat meer spinazie, 600 gram. En wat extra knoflook en ui toegevoegd. De spinazie heb ik tezamen met de mascarpone fijngemaakt met een staafmixer om deze zo goed te kunnen verdelen over de lasagnebladen. Het was echt een goede keus, top!
Fijn, en dank voor de aanvullingen!