Lasagne met spinazie en mascarpone

Klassieke lasagne met een twist van mascarpone
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Er zijn talloze manieren om een heerlijke lasagne te maken. Dit recept is daar zeker één van! Deze lasagne bevat gehakt met rode saus, spinazie en romige mascarpone. Super lekker en eenvoudig om te maken.

Verse spinazie, pomodori tomaten, mascarpone en gerapte kaas

Verse spinazie, pomodori tomaten, mascarpone en gerapte kaas maken dit een kaasachtige en stevig gerecht. Deze lasagne kan ook met vegetarisch gehakt gemaakt worden.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 450 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 12 lasagnebladen
  • 450 gr spinazie, diepvries
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook en fruit de ui in een koekenpan met olijfolie. Voeg de knoflook, gehakt en oregano toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes koken. Voeg wat peper en zout toe.
  2. 2Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag lasagnebladen, dan de spinazie en de mascarpone en dan weer lasagnebladen. Herhaal deze laagjes nog 2 keer en eindig met een laag spinazie en mascarpone.
  3. 3Bestrooi de lasagne met een laag geraspte kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet hem voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en zet de lasagne nog 10 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...