Lente maaltijdsalade met pasta
Lente maaltijdsalade met pasta, mango en met of zonder parmaham, fris, gezond en boordevol smaak - deze lente salade (ook in de zomer) is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van sappige mango, romige avocado en zoute parmaham zorgt voor een verrassend lekkere bite. Met rucola, pasta en een simpele basilicumolie staat dit voedzame gerecht in no-time op tafel of op het terras.
Ook lekker: lente maaltijdsalade met ham en oude kaas.
Lente maaltijdsalade met pasta, mango en avocado – een frisse, voedzame salade voor lunch of lichte maaltijd, met of zonder parmaham.
Ingrediënten
- 250 gr pasta
- 2 el olijfolie extra vergine
- 2 handen basilicum vers
- 250 gr mango
- 60 gr rucola
- 12 plakjes parmaham
- 1 avocado
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd intussen de basilicum fijn en meng deze met de olijfolie, een snuf zout en versgemalen peper.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de avocado in stukjes.
- Doe de mangoblokjes, avocadostukjes, rucola en plakken parmaham in een grote kom (of voeg de plakken parmaham pas op het bord toe. Zo blijft de salade geschikt voor vegetariërs - zij kunnen de ham eenvoudig weglaten).
- Giet de pasta af en spoel kort af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Meng de basilicumolie door de pasta en voeg deze vervolgens toe aan de kom met de overige ingrediënten.
- Schep alles goed om zodat de smaken zich vermengen. Verdeel de lente salade over de borden. Serveer met zuurdesembrood of een stuk ciabatta en gezouten boter.
Eet met zuurdesembrood of een stuk ciabatta en gezouten boter.
Ook lekker: parmaham mozzarella crostini salade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





