Lente-maaltijdsalade

Fris van mango
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Fris, gezond en vol van smaak! Deze lente-maaltijdsalade is super voor in de lente of zomer en zit vol met goede voedingsstoffen. Voor de lunch ook perfect!

Heerlijk en anders lente salade met vers fruit

Lentesalade met vers fruit en pasta is heerlijk! Een prima maaltijdsalade voor de avond of lunch een erg simpel recept. De mango maakt het heerlijk fris en zoet, de parmaham zorgt voor de zoute bite.

Ingrediënten

  • 300 gr mango
  • 75 gr rucola
  • 350 gr volkoren pasta
  • 12 plakjes parmaham
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de basilicum fijn en meng deze met de olijfolie en een snufje zout en peper.
  2. 2Schil de mango en snij deze in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de avocado in stukjes. Doe deze samen met de mangoblokjes, rucola en parmahamplakjes in een grote kom.
  3. 3Giet de pasta af en spoel deze kort af met koud water. Schep het olijfoliemengsel door de pasta en voeg dan de pasta toe aan de grote kom. Hussel alle ingrediënten door elkaar en verdeel de maaltijdsalade over de borden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...