Lente-maaltijdsalade

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Fris, gezond en vol van smaak! Deze lente-maaltijdsalade is uitermate geschikt voor in de lente of zomer en zit vol met goede voedingsstoffen. Ben je juist op zoek naar een lunchgerecht? Dan hoef je ook niet verder te zoeken want als lunch is deze salade ook heerlijk.

Benieuwd naar meer salades? Kijk dan eens bij onze salade recepten.

Ingrediënten

  • 300 gram mango
  • 75 gram rucola
  • 350 gram volkoren pasta
  • 12 plakjes parmaham
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de basilicum fijn en meng deze met de olijfolie en een snufje zout en peper.

Stap2

Schil de mango en snij deze in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de avocado in stukjes. Doe deze samen met de mangoblokjes, rucola en parmahamplakjes in een grote kom.

Stap3

Giet de pasta af en spoel deze kort af met koud water. Schep het olijfoliemengsel door de pasta en voeg dan de pasta toe aan de grote kom. Hussel alle ingrediënten door elkaar en verdeel de maaltijdsalade over 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab