Magere gehaktballetjes in groentesaus

Magere gehaktballetjes in groentesaus

Met olijven en knoflook
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Magere gehaktballetjes in groentesaus met olijven en knoflook tussen ’n pita, gezond en lekker. Een eenvoudig recept voor ’t hele gezin.

Balletjes op pitabrood

Balletjes op pitabrood ’n favoriet broodje bij kinderen, leuk samen te maken. Rooster ’t pitabrood warm en krokant en eet met knapperige ijsbergsla.

Ingrediënten

  • ½ witte ui
  • 10 zwarte olijven
  • ½ teen knoflook
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • 2 pitabroodjes

Pita met balletjes

  1. Rasp de halve ui en doe de rasp in een grote kom. Pers de knoflook er boven uit. Snij de olijven fijn en voeg samen met het rundergehakt, ras el hanout en een snuf peper toe aan de kom.
  2. Kneed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Laat de balletjes afgedekt 20 minuten in de koelkast staan. Was de groenten. Snij beide uien in 8 partjes, de tomaten in parten en de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de gehaktballetjes in de olijfolie bruin en gaar. Voeg de groente, tomatenpuree, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en smoor alles in zo’n 10 minuten gaar.
  4. Bak de pitabroodjes af in de oven of rooster ze in een broodrooster en vul. Pita met balletjes maak je zó.

Ook lekker: Broccoli pesto maken met cashew en limoen, gezond lekker én snel. Favoriet voor door de pasta of als dip met een ’n pita.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...