Magere gehaktballetjes in groentesaus

Magere gehaktballetjes in groentesaus

Ui en knoflook
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 340
Naar het recept

Magere gehaktballetjes in groentesaus met ui en knoflook tussen ’n pita, gezond en lekker. Een eenvoudig recept, ’t is zó gemaakt. Varieer ook eens met ’n stuk desem brood of neem een wrap.

Balletjes op pitabrood

Balletjes op pitabrood ’n favoriet broodje bij kinderen, leuk samen te maken. Rooster ’t pitabrood warm en krokant en eet met knapperige ijsbergsla.

Wil je de balletjes liever vega, neem Naturli vega gehakt of Jumbo lekker veggie vers gehakt.

Ingrediënten

  • ½ witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 pitabroodjes

Groentesaus

  • ½ courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • snuf paprikapoeder
Gehaktballetjes in groentesaus recept

Pita met balletjes

  1. Rasp de halve ui, pel en pers de knoflook en meng in een kom samen met het gehakt, ras el hanout, vers gemalen peper en zout naar smaak.
  2. Kneed door elkaar en vorm er 8 gehaktballetjes van. Laat de balletjes afgedekt 20 minuten in de koelkast staan. Was de groenten. Snij de ui en tomaten in partjes en de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de gehaktballetjes in de olijfolie bruin en gaar. Voeg de groente, tomatenpuree, ’n snuf paprikapoeder en een scheut water toe en smoor in zo’n 10 minuten gaar.
  4. Bak de pitabroodjes af in de oven of rooster ze in een broodrooster en vul. Pita met balletjes maak je zó.

Ook lekker: Broccoli pesto maken met cashew en limoen, gezond lekker én snel. Favoriet voor door de pasta of als dip met een ’n pita.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...