Magere gehaktballetjes in groentesaus

Favoriet bij de kids
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Weinig calorieën, maar wel heel veel smaak! Deze gehaktballetjes in groentesaus zijn heerlijk op een pitabroodje. Je maakt ze heel eenvoudig zelf met dit recept. Perfect voor het hele gezin!

Balletjes op pitabrood

Balletjes op pitabrood een favoriet broodje bij de kinderen! Leuk om samen te maken, serveer met knapperige ijsbergsla!

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 teen knoflook
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • el tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • 2 pitabroodjes

Bereidingswijze

  1. Rasp de halve ui en doe de rasp in een grote kom. Pers de knoflook er boven uit. Snij de olijven heel fijn en voeg deze samen met het rundergehakt, ras el hanout en een snufje peper toe aan de kom.
  2. Kneed alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Laat de balletjes afgedekt 20 minuten in de koelkast staan. Was de groenten. Snij beide uien in 8 partjes, de tomaten in parten en de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de gehaktballetjes in de olijfolie bruin en gaar. Voeg de groente, tomatenpuree, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en stoor alles in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Bak ondertussen de pitabroodjes af in de oven of rooster ze in een broodrooster. Serveer de gehaktballetjes met de pitabroodjes.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...