Magere gehaktballetjes in groentesaus
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 340
Magere gehaktballetjes in groentesaus met ui en knoflook tussen 'n pita, gezond en lekker. Een eenvoudig recept, 't is zó gemaakt. Varieer ook eens met 'n stuk desem brood of neem een wrap.
Balletjes op pitabrood
Balletjes op pitabrood 'n favoriet broodje bij kinderen, leuk samen te maken. Rooster 't pitabrood warm en krokant en eet met knapperige ijsbergsla.
Wil je de balletjes liever vega, neem Naturli vega gehakt of Jumbo lekker veggie vers gehakt.
Pita met balletjes
- Rasp de halve ui, pel en pers de knoflook en meng in een kom samen met het gehakt, ras el hanout, vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Kneed door elkaar en vorm er 8 gehaktballetjes van. Laat de balletjes afgedekt 20 minuten in de koelkast staan. Was de groenten. Snij de ui en tomaten in partjes en de courgette in halve plakjes.
- Bak de gehaktballetjes in de olijfolie bruin en gaar. Voeg de groente, tomatenpuree, 'n snuf paprikapoeder en een scheut water toe en smoor in zo'n 10 minuten gaar.
- Bak de pitabroodjes af in de oven of rooster ze in een broodrooster en vul. Pita met balletjes maak je zó.
Ook lekker: Broccoli pesto maken met cashew en limoen, gezond lekker én snel. Favoriet voor door de pasta of als dip met een 'n pita.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?