Marsepein zelf maken – recept met amandelen

Marsepein zelf maken – recept met amandelen

Zelf marsepein maken is veel eenvoudiger dan je misschien denkt! Dit recept, met gemalen amandelen en poedersuiker, is snel in elkaar gezet. Het enige wat je moet doen is even geduld hebben – de marsepein moet namelijk een paar uur in de koelkast rusten om de smaken goed te laten ontwikkelen. Marsepein is niet alleen een klassieker tijdens Sinterklaas, maar ook perfect voor verschillende baksels.

Witte marsepein maken is een mengsel van gemalen amandelen en suiker, en heeft, qua structuur, een fijnere textuur dan amandelspijs. Het is heerlijk zoet en perfect te gebruiken bij speculaas.

Marsepein zelf maken is snel gedaan, en je kunt het naar wens aanpassen, bijvoorbeeld door extra oranjebloesemwater toe te voegen voor meer diepte.

Marsepein recept

Marsepein maken

3.3 van 33 stemmen
Recept afdrukken
Zelf marsepein maken? Met dit makkelijke recept van amandelen, poedersuiker en oranjebloesemwater (laten rusten) is het zo klaar.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 stuk
calorieën 350

Ingrediënten

  • 500 gr poedersuiker
  • 350 gr gepelde amandelen
  • 1 eiwit
  • 2 tl oranjebloesemwater

Instructies

  • Doe de amandelen een paar seconden in kokend water. Giet ze daarna af en spoel ze direct onder koud stromend water. Hierdoor kun je de bruine velletjes gemakkelijk verwijderen door ze tussen je vingers te wrijven.
  • Hak de gepelde amandelen grof met een mes. Doe ze vervolgens in een foodprocessor en maal ze fijn tot een gelijkmatige, kruimelige massa.
  • Voeg het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen. Laat de foodprocessor draaien totdat er een samenhangend, plakkerig deeg ontstaat.
  • Haal het mengsel uit de machine, rol het tot een bal en wikkel het strak in plasticfolie.
  • Laat de marsepein minstens een paar uur rusten in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Ook lekker: amandel banketstaaf met amandelspijs.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025