Marsepein zelf maken recept

Maken doe je zó!
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Je vindt het lekker of niet. Heel makkelijk om zelf te maken. Eventueel kun je de marsepein een kleurtje meegeven door een paar druppels levensmiddelenkleurstof toe te voegen en dit door de marsepein te kneden. Marsepein is snel bereid, maar het moet wel een hele tijd in de koelkast staan om te rusten.

Marsepein

Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker en wat betreft structuur fijner dan amandelspijs. Heerlijk zoet te gebruiken bij gebak en taarten te decoreren.

Ingrediënten

  • 500 gr poedersuiker
  • 350 gr gepelde amandelen
  • 1 eiwit
  • 2 tl oranjebloesemwater

Bereidingswijze

  1. 1Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daaraan onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en hak ze heel fijn. Maal ze vervolgens fijn in bijvoorbeeld een foodprocessor.
  2. 2Voeg vervolgens het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe. Laat de machine nog even draaien totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
  3. 3Rol de marsepein in bolvorm in plastic folie en laat het een paar uur in de koelkast staan.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...