Marsepein zelf maken – recept met amandelen
Zelf marsepein maken is veel eenvoudiger dan je misschien denkt! Dit recept, met gemalen amandelen en poedersuiker, is snel in elkaar gezet. Het enige wat je moet doen is even geduld hebben – de marsepein moet namelijk een paar uur in de koelkast rusten om de smaken goed te laten ontwikkelen. Marsepein is niet alleen een klassieker tijdens Sinterklaas, maar ook perfect voor verschillende baksels.
Witte marsepein maken is een mengsel van gemalen amandelen en suiker, en heeft, qua structuur, een fijnere textuur dan amandelspijs. Het is heerlijk zoet en perfect te gebruiken bij speculaas.
Marsepein zelf maken is snel gedaan, en je kunt het naar wens aanpassen, bijvoorbeeld door extra oranjebloesemwater toe te voegen voor meer diepte.
Ingrediënten
- 500 gr poedersuiker
- 350 gr gepelde amandelen
- 1 eiwit
- 2 tl oranjebloesemwater
Instructies
- Doe de amandelen een paar seconden in kokend water. Giet ze daarna af en spoel ze direct onder koud stromend water. Hierdoor kun je de bruine velletjes gemakkelijk verwijderen door ze tussen je vingers te wrijven.
- Hak de gepelde amandelen grof met een mes. Doe ze vervolgens in een foodprocessor en maal ze fijn tot een gelijkmatige, kruimelige massa.
- Voeg het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen. Laat de foodprocessor draaien totdat er een samenhangend, plakkerig deeg ontstaat.
- Haal het mengsel uit de machine, rol het tot een bal en wikkel het strak in plasticfolie.
- Laat de marsepein minstens een paar uur rusten in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Ook lekker: amandel banketstaaf met amandelspijs.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?