Marsepein zelf maken recept

Marsepein zelf maken recept

Met amandelen
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 350

Marsepein zelf maken recept met amandelen is heel makkelijk. Marsepein is snel gemaakt maar ’t moet wel een tijd de koelkast in om te rusten.

Marsepein

Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker en wat betreft structuur fijner dan amandelspijs. Heerlijk zoet te gebruiken bij gebak en taarten te decoreren.

Ingrediënten

  • 500 gr poedersuiker
  • 350 gr gepelde amandelen
  • 1 eiwit
  • 2 tl oranjebloesemwater

Bereidingswijze

  1. Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daaraan onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en hak ze heel fijn. Maal ze vervolgens fijn in bijvoorbeeld een foodprocessor.
  2. Voeg vervolgens het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe. Laat de machine nog even draaien totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
  3. Rol de marsepein in bolvorm in plastic folie en laat het een paar uur in de koelkast staan.

Ook lekker: Amandel banketstaaf met amandelspijs zelfgemaakt.

Beoordeling: 3.7. van 33 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024