Mini pizza's met geitenkaas

Bodem van brood
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Deze mini pizza’s met geitenkaas zijn perfect als hapje, lunch, of hoofdgerecht. Maak ze heel eenvoudig zelf. De lekkerste pizza’s komen namelijk uit eigen oven! Serveer met wat rucola.

Pizza met bodem van brood

Als je een pizza zelf bakt van brooddeeg is het ook heel lekker om hier een kaas-uienbrood van te maken. De broodbodem beleg je dan met veel kaas en uien. Yum!

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 450 gr meergranen broodmix
  • 20 gr Italiaanse kruiden
  • 125 ml zure room
  • 10 cherrytomaatjes
  • 300 gr zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 225 graden. Neem een grote kom en doe hier de broodmix in, samen met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie. Bereid het volgens aanwijzingen van de broodmix.
  2. 2Verdeel het deeg vervolgens in 4 stukken. Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol hier op de stukken deeg tot ronde lapjes van ongeveer 15 cm. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rijzen.
  3. 3Halveer de cherrytomaatjes en verkruimel de geitenkaas. Vet een bakplaat in en leg hier de deeglapjes op. Bestrijk de pizza’s met zure room en verdeel er de geitenkaas en cherrytomaatjes over. Strooi de Italiaanse kruiden en verse peper en besprenkel de pizza’s met de rest van de olijfolie.
  4. 4Bak de pizza’s 20 minuten in de oven tot ze krokant en gaar zijn.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...