Mini pizza’s met geitenkaas

  • Hoeveelheid: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 35m

Deze mini pizza’s met geitenkaas zijn ideaal als hapje, lunch, of hoofdgerecht. Maak ze heel eenvoudig zelf. De lekkerste pizza’s komen namelijk uit eigen oven!

Tip: erg lekker met wat rucola.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 450 gram meergranen broodmix
  • 20 gram Italiaanse kruiden
  • 125 ml zure room
  • 10 cherrytomaatjes
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Pak een grote kom en doe hier de broodmix in, samen met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie. Bereid het volgens aanwijzingen van de broodmix.

Stap2

Verdeel het deeg vervolgens in 4 stukken. Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol hier op de stukken deeg tot ronde lapjes van ongeveer 15 cm. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rijzen.

Stap3

Halveer de cherrytomaatjes en verkruimel de geitenkaas. Vet een bakplaat in en leg hier de deeglapjes op. Bestrijk de pizza's met zure room en verdeel er de geitenkaas en cherrytomaatjes over. Strooi de Italiaanse kruiden en wat peper erover en besprenkel de pizza's met de rest van de olie.

Stap4

Bak de pizza's ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokant en gaar zijn.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab