MonChoutaart Bastogne

  • Porties: 8-12
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 3:20 h

Het lekkerste van twee werelden: een heerlijke taart van MonChou en een krokante bodem van Bastognekoeken. Deze MonChou-Bastognetaart is eens wat anders dan de standaard kwarktaarten. Maak hem helemaal af met een topping van aardbeientaartvulling. Ideaal voor een verjaardag of als toetje.

IMG_1334

Ingrediënten

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 400 gram MonChou
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 400 ml slagroom
  • Optioneel: 2 blikken aarbeientaartvulling

Bereidingswijze

Stap1

Verkruimel alle Bastognekoeken in een kom. Laat de boter smelten in een pannetje en schep het door de Bastognekruimels. Vet een springvorm in en bedek de bodem met de Bastognekruimels. Laat de bodem in de koelkast koud worden.

Stap2

Mix ondertussen de MonChou en suiker door elkaar met een mixer. Neem een andere kom en mix hierin de slagroom net niet helemaal stijf. Roer het MonChoumengsel door de slagroom. Haal de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met het slagroom-MonChoumengsel.

Stap3

Zet de taart weer terug in de koelkast voor minimaal 3 uur. Verdeel vlak voor het serveren de aardbeientaartvulling over de taart.

Nog meer inspiratie, meer heerlijke taarten? Kijk dan eens bij onze taart recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab