Tiramisu met rood fruit
- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 20 min
- Kcal: 446
Tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn, wat 'n toetje! Dat is wat je wil in de zomer, 'n Tiramisu maken met zomerfruit, 't recept is simpel met 'n hoop lange vingers en 't hoeft enkel maar 2 uur in de koelkast te staan. Boordevol aardbeien, blauwe bessen, framboos en bramen, heerlijk zomerfruit.
Italiaanse fruit tiramisu
Italiaanse fruit tiramisu maken met lange vingers gedoopt in 'n frisse coulis van aardbeien, de mascarpone is mega luchtig door de geklopte eiwitten en 't glas dessertwijn maakt je zomerse Tiramisu helemaal af. Je kan altijd variëren met cake of koekjes.
Inspiratie: Italiaanse toetjes 3 x lekker & snel Zabaglione of affogato of toch dolce mascarpone, welke neem jij?
Zomerse tiramisu maken
- Maak eerst de roodfruit coulis: pureer 600 gr aardbeien met 2 el suiker en 100 ml water.
- Splits de eieren, klop de eidooiers los met 5 el suiker. Voeg als het mengsel schuimig is de zoete wijn toe en daarna de mascarpone, roer tot een gladde cremé.
- Klop de eiwitten stijf met 'n snuf zout en de rest van de suiker en spatel door de mascarponecremé.
- Week de lange vingers in de coulis en bekleed de bodem van een schaal ermee. Voeg de helft van de mascarponecremé, de helft van het rode fruit, een tweede laag geweekte koekjes en een laatste laag cremé toe.
- Maak de tiramisu met de rest van ’t fruit af en zet minstens 2 uur in de koelkast. Zomerse tiramisu maken doe je zó.
De coulis van roodfruit past perfect als topping in 't Monchoutaart Bastogne recept, 'n krokante bodem van Bastogne koek room en rood fruit, simpel te maken met MonChou.
Ook lekker: Rabarber dessert met sinaasappel en ijs frambozen en paranoten ook een favoriet zomer toetje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?