MonChoutaart Bastogne

Koek, room en rood fruit
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 1
  • Klaar in: 3 uur 20 min
Naar het recept

Het lekkerste van twee werelden: een heerlijke taart van MonChou en een krokante bodem van Bastogne koeken. Deze MonChou-Bastognetaart is eens wat anders dan de standaard kwarktaarten. Maak hem helemaal af met een topping van aardbeientaart vulling. Ideaal voor een verjaardag of als toetje.

MonChou taart met rood fruit

Deze taart van MonChou en bastogne is heerlijk met een topping van verse aardbeien, kersen kunnen ook erg goed maar bramen en blauwe bessen zijn ook een optie. Zin in!

Ingrediënten

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 400 gr MonChou
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr roomboter
  • 400 ml slagroom
  • optioneel, verse aarbeien

Bereidingswijze

  1. 1Verkruimel alle Bastognekoeken in een kom. Laat de boter smelten in een pannetje en schep door de Bastognekruimels. Vet een springvorm in en bedek de bodem met de Bastognekruimels. Laat de bodem in de koelkast koud worden.
  2. 2Mix ondertussen de MonChou en suiker door elkaar met een mixer. Neem een andere kom en mix hierin de slagroom net niet helemaal stijf. Roer het MonChoumengsel door de slagroom. Haal de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met het slagroom-MonChoumengsel.
  3. 3Zet de taart weer terug in de koelkast voor minimaal 3 uur. Verdeel vlak voor het serveren verse aardbeien over de taart.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.5. van 2 stemmen.
Please wait...