Paksoi met knoflook en gember
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 235
Paksoi met knoflook en gember, 'n knapperige kool ook wel Shanghai paksoi, 'n baby paksoi genoemd. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort moet je wel genoeg inslaan, de paksoi slinkt behoorlijk. Geschikt om te stomen, wokken en zelfs om rauw te eten is 't heerlijk.
Gestoomde paksoi sesamolie en gember
Eet de gestoomde paksoi met sesamolie en gember, rode peper, limoen en sojasaus. Druppel over de paksoi heen, 'n makkelijk paksoi recept, 'n oosters bijgerecht.
Paksoi bijgerecht
- Snijd de knoflook in dunne plakjes nadat je het schilletje hebt verwijderd. Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin kort de knoflook. Zet het vuur uit. Laat de knoflook afkoelen.
- Maak de paksoi schoon en stoom de baby paksoi afgedekt in een stoompan of in een stoommandje op een laagje kokend water. Stoom in 8 minuten gaar en bestrooi eventueel met wat zout.
- Besprenkel de paksoi met de knoflook-olie en gember rasp. Paksoi bijgerecht maak je zó.
Ook lekker: Gebakken rijst met cashew en paksoi recept. Knolselderij en prei. Verrassend lekker rijst gerecht met een bite van zoete crumble gemaakt van cashewnoten. Makkelijk te maken en gezond met paksoi.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Als hoofdgerecht gemaakt met een puree van aardappel en knolselderij. Schep mosterd en lente-ui, ’n groot succes.
Lekker Gerrit!