Paksoi met knoflook en gember

Knapperige kool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Shanghai paksoi, zo noemen we de baby paksoi ook wel. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort moet je wel genoeg inslaan, de paksoi slinkt behoorlijk. Ik stoom de groenten. Je kunt er ook mee wokken en stomen en zelfs rauw is het heerlijk.

Gestoomde paksoi met sesamolie, gember, rode peper, limoen en sojasaus

Serveer de gestoomde paksoi met een mengsel van sesamolie, gember, rode peper, limoen en sojasaus. Druppel over de paksoi heen, Een makkelijk paksoi recept, heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 struiken baby paksoi
  • 3 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • stukje geraspte gember
  • stoommandje

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de knoflook in dunne plakjes nadat je het schilletje hebt verwijderd. Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin kort de knoflook. Zet het vuur uit. Laat de knoflook afkoelen.
  2. 2Maak de paksoi schoon en stoom de baby paksoi afgedekt in een stoompan of in een stoommandje op een laagje kokend water. Stoom in 8 minuten gaar en bestrooi eventueel met wat zout.
  3. 3Besprenkel de paksoi met de knoflook-olie en gember rasp. Serveer de gestoomde paksoi als bijgerecht.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...