Paksoi met knoflook en gember

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Shanghai paksoi, zo noemen we de baby paksoi ook wel. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort moet je wel genoeg inslaan, de paksoi slinkt behoorlijk. Ik stoom de groenten. Je kunt er ook mee wokken en stomen en zelfs rauw is het heerlijk.

Gestoomde paksoi met sesamolie, gember, rode peper, limoen en sojasaus

Serveer de gestoomde paksoi met een mengsel van sesamolie, gember, rode peper, limoen en sojasaus. Druppel over de paksoi heen, Een makkelijk paksoi recept, heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 struiken baby paksoi
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • Stukje geraspte gember
  • Stoommandje of stoompan

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de knoflook in dunne plakjes nadat je het schilletje hebt verwijderd. Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin kort de knoflook. Zet het vuur uit. Laat de knoflook afkoelen.

Stap2

Maak de paksoi schoon en stoom de baby paksoi afgedekt in een stoompan of in een stoommandje op een laagje kokend water. Stoom in 8 minuten gaar en bestrooi eventueel met wat zout.

Stap3

Besprenkel de paksoi met de knoflook-olie en gember rasp. Serveer de gestoomde paksoi als bijgerecht.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab