Pancettahapjes met gekarameliseerde sjalotjes

Pancettahapjes met gekarameliseerde sjalotjes

Balsamico en cranberrypaté
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 120

Pancettahapjes met gekarameliseerde sjalotjes balsamico en cranberrypaté, ’n perfect hapje tijdens een diner voor de kerst of zomaar.

Amusehapje met pancetta

Amuses, ’n amusehapje met pancetta, leuke kleine hapjes die je meestal in één keer in je mond kan stoppen. Amuse betekent ‘plezier’ in het Frans. Dit zegt genoeg toch.

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 3 el crema di balsamico
  • 75 gr cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta
  • 20 gr boter
  • 1 el suiker
  • handje rucola

Pancettahapjes

  1. Snij de sjalotten in plakjes en smelt de boter in een steelpan. Fruit de sjalotten en voeg daarna de suiker en crema di balsamico toe. Zet het vuur laag en laat het in ongeveer 30 minuten karameliseren.
  2. Verhit ondertussen een andere koekenpan met een antiaanbaklaag. Snij de paté in blokjes en wikkel om ieder blokje een plak pancetta. Bak ze in de koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten, tot de pancetta mooi krokant is.
  3. Verdeel de gekarameliseerde sjalotjes over 4 kleine bordjes of amuselepels. Leg de pancettahapjes op de sjalotten en garneer het eventueel met wat rucola. Pancettahapjes maak je zó.

Ook lekker: Truffels van romige kaas en pistache gedroogde ananas zó gemaakt, ’n simpel hapjes recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...