Parelhoen in rode wijnsaus

Parelhoen in rode wijnsaus

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur en 10 min
  • Klaar in: 1 uur 15 min

Parelhoen in rode wijnsaus met port en pruimen, 'n feest gerecht en eenvoudig te maken. Voor tijdens de kerst of 'n ander speciaal moment.

Parelhoen met sinaasappelsaus

Parelhoen met sinaasappelsaus heeft 'n beste wild smaak, meer dan kip. Het vlees is erg mager en daarom kun je bij het braden van parelhoen wat spek gebruiken, zo heb je minder kans dat de parelhoen uitdroogt.

Ingrediënten

  • 800 gr parelhoen
  • 6 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr boter
  • 250 gr gewelde pruimen, pitloos
  • 100 ml rode port
  • 750 ml rode wijn
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 60 ml crème fraîche

Bereidingswijze parelhoen

  1. Snij de parelhoen met een scherp mes in 8 delen. De poten, de vleugels, en borst- en rugdelen. Snij de bosui in ringetjes, de pruimen in stukjes en de knoflook fijn.
  2. Doe de boter in een grote braadpan en zet hem op halfhoog vuur. Bak de parelhoen rondom bruin en bestrooi ze naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen een grote koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Bak de bosui kort mee en voeg ook de knoflook toe. Schep het geheel om en voeg de wijn en de port in delen toe tot de saus lichtgebonden is.
  4. Voeg nu ook de pruimen, 400 ml water en wat peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en giet het bij de parelhoen in de pan. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees gaar in ongeveer een uur. Vergeet het vlees niet af en toe te keren.
  5. Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de saus.

Ook lekker: Hazenpeper stoofpot met ontbijtspek en rode wijn. Meer inspiratie voor makkelijke kerst recepten.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. els bergsen 31 december 2022 at 12:59 - Reply

    In plaats van water 200 ml wildbouillon gedaan.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren