Parelhoen in rode wijnsaus

Luxe, slanke kip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur en 10 min
  • Klaar in: 1 uur 15 min
Naar het recept

Dit luxe gerecht is heel eenvoudig zelf te maken. Maak het met kerst of wanneer je een speciaal hoofdgerecht op tafel wil zetten.

Smaak van wild

Parelhoen heeft meer een wild smaak dan kip. Het vlees is erg mager en daarom kun je bij het braden van parelhoen wat spek gebuiken, zo heb je minder kans dat de parelhoen uitdroogt.

Ingrediënten

  • 800 gr parelhoen
  • 6 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr boter
  • 250 gr gewelde pruimen, pitloos
  • 100 ml rode port
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 60 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. 1Snij de parelhoen met een scherp mes in 8 delen. De poten, de vleugels, en borst- en rugdelen. Snij de bosui in ringetjes, de pruimen in stukjes en de knoflook fijn.
  2. 2Doe de boter in een grote braadpan en zet hem op halfhoog vuur. Bak de parelhoen rondom bruin en bestrooi ze naar smaak met peper en zout.
  3. 3Verhit ondertussen een grote koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Bak de bosui kort mee en voeg ook de knoflook toe. Schep het geheel om en voeg de wijn en de port in delen toe tot de saus lichtgebonden is.
  4. 4Voeg nu ook de pruimen, 400 ml water en wat peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en giet het bij de parelhoen in de pan. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees gaar in ongeveer een uur. Vergeet het vlees niet af en toe te keren.
  5. 5Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de saus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...