Pasta uit de wok met kaassaus

Pasta kan niet eenvoudiger
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit recept voor pasta uit de wok met kaassaus kan niet eenvoudiger. Je hebt er zelfs maar één pan voor nodig, dus dit is ook een ideaal recept voor op de camping. Heerlijk met deze kaassaus van gormas, maar je kunt ook een andere kaassoort gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Simpele pasta

Pasta kan niet eenvoudiger, pasta uit de wok, klinkt een tikje oosters.. maar komt toch echt uit de Italiaanse keuken! De Gormas kaas is een Italiaanse kaas. Kaas van Mascarpone en Gorgonzola, romig licht pikante smaak.

Ingrediënten

  • 200 gr spekreepjes
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • Italiaanse groentemix
  • 250 ml halfvolle melk
  • 400 ml water
  • 250 gr wokpasta spaghettini
  • 200 gr gormas 70+

Bereidingswijze

  1. 1Bak de spekjes een paar minuten in een wok. Snipper ondertussen de uien en snij de courgette in stukjes. Voeg de uien en courgette toe aan de wok en bak deze 3 minuten mee.
  2. 2Voeg daarna de groentemix, melk, water en wokpasta toe en schep goed om zodat alle wokpasta goed nat wordt. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 4 minuten koken. Voeg als het te droog wordt een beetje water toe.
  3. 3Snij de kaas in stukjes en schep deze door het gerecht zodat het smelt. Eet makkelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...