Macaroni met kaas

Macaroni met kaas

Mac & Cheese
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 164

Macaroni met kaas, schandalig lekkere pasta en favoriet. Kan ook uit de oven. Kinderen zijn er gek op en het is een ó zo makkelijk recept.

Mac and cheese

Onder de Amerikanen staat het gerecht bekend als mac and cheese. Echt ultiem comfort food. Ik gebruik 75 gram macaroni per persoon maar heb je lekker veel trek gebruik dan gerust 100 gram macaroni per persoon, de saus is ruim voldoende.

Varieer met kaas. Ik maak zelf een combi van pittige cheddar, parmezaan en extra belegen.

Ingrediënten

  • 225 gr macaroni
  • 175 gr geraspte kaas
  • 750 ml melk
  • 50 gr boter
  • 1 fijngehakte ui
  • 1/2 tl bloem
Mac `& Cheese

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de ui toe en laat deze zacht worden. Daarna kan de bloem erbij en naar smaak peper en zout.
  2. Vervolgens voeg je de melk en macaroni toe in de pan. Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager, doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten sudderen totdat de macaroni beetgaar is. Roer af en toe in de pan.
  3. Als de macaroni beetgaar is, kan de kaas toegevoegd worden. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Wanneer het zo ver is, kan je het gerecht het beste meteen serveren.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 504 stemmen.
Please wait...

Meer met macaroni

Geef een reactie