Macaroni met kaas

Macaroni met kaas

Mac & Cheese
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Macaroni met kaas, schandalig lekkere pasta en favoriet. Kan ook uit de oven. Kinderen zijn er gek op en het is een ó zo makkelijk recept.

“Mac & Cheese”

Onder de Amerikanen staat het gerecht bekend als “Mac & Cheese”. Echt ultiem comfort food. Ik gebruik 75 gram macaroni per persoon maar heb je lekker veel trek gebruik dan gerust 100 gram macaroni per persoon, de saus is ruim voldoende.

Varieer met kaas. Ik maak zelf een combi van pittige cheddar, parmezaan en extra belegen.

Ingrediënten

  • 225 gr macaroni
  • 175 gr geraspte kaas
  • 750 ml melk
  • 50 gr boter
  • 1 fijngehakte ui
  • 1/2 tl bloem

Bereidingswijze macaroni mac and cheese

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de ui toe en laat deze zacht worden. Daarna kan de bloem erbij en naar smaak peper en zout.
  2. Vervolgens voeg je de melk en macaroni toe in de pan. Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager, doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten sudderen totdat de macaroni beetgaar is. Roer af en toe in de pan.
  3. Als de macaroni beetgaar is, kan de kaas toegevoegd worden. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Wanneer het zo ver is, kan je het gerecht het beste meteen serveren.
Beoordeling: 3.7. van 190 stemmen.
Please wait...

Ook verrassende macaroni recepten

Traditionele macaroni bolognese

Traditionele macaroni bolognese

De beste! Klassieke bolognese, de lekkerste van allemaal.

Macaroni met kaas ham en rucola

Macaroni met kaas, ham en rucola

Simpele kaaspasta met hamblokjes en mozzarella kaas.

Macaroni uit de oven met ricotta saus

Macaroni uit de oven met ricotta saus

Pasta uit de oven met prei, lente-ui en saus van ricotta.