
Pompoenpudding recept
Pompoenpudding met kaneel en sinaasappel – een romig en herfstig toetje! Pumpkin Pudding klinkt Amerikaans en dat is het ook, maar je maakt het makkelijk zelf. Pompoen, kaneel en ricotta uit de oven zorgen voor een verrassend lekker en gezond dessert. En ja, pompoen is gewoon groente! Maak je pompoenpudding helemaal af met wat geroosterde amandelen of pompoenpitten voor extra crunch.
Ook lekker: pompoenkoekjes!

Pompoenpudding met kaneel en sinaasappel – een romig, zacht en herfstig toetje. Pumpkin Pudding op zijn Amerikaans, makkelijk zelf te maken!
Ingrediënten
- 150 gr pompoen blokjes
- 4 eieren
- 1 snuf kaneel
- 8 gr vanillesuiker
- 2 el suiker fijn
- 150 gr ricotta
- 1 sinaasappel het sap en rasp
Instructies
- Kook de pompoen met de vanillesuiker in een klein laagje water gedurende 10 minuten, totdat de pompoen gaar is. Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker tot een zachtgele crème.
- Laat de ricotta uitlekken en meng deze met de eidooiercrème. Voeg 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel sinaasappelrasp en kaneel toe, samen met de pompoenpuree.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel.
- Verdeel het mengsel over ingevette, ovenvaste puddingvormpjes en zet deze in een ovenschaal.
- Vul de ovenschaal voor de helft met kokend water, zodat de puddingvormpjes half onder water staan. Dek af met folie en stoom de pudding in 25 minuten gaar.
- Laat de pudding afkoelen en serveer met een flinke lepel lobbige room.
Maak af met geroosterd amandelschaafsel en neem wat poedersuiker.
Ook lekker: pumpkin spice latte koffie met pompoenkruiden en een fluffy roomlaag!


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?