Pompoenpudding recept

Pompoenpudding recept

Kaneel en sinaasappel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 155

Pompoenpudding recept met kaneel en sinaasappel, romig en zacht, ’n herfstig toetje. Pumpkin Pudding, klinkt lekker Amerikaans en dat is ’t ook.

Pompoenpudding maken

Pompoenpudding maken is simpel, je maakt ’t makkelijk zelf met pompoen kaneel en ricotta uit de oven.’n Pudding gemaakt van groente. Want hey, pompoen is groente!

Ingrediënten

  • 150 gr pompoen blokjes
  • 4 eieren
  • snuf kaneel
  • 8 gr vanillesuiker
  • 2 el fijne suiker
  • 150 gr ricotta
  • 1 sinaasappel ’t sap en rasp
Pompoen pudding recept maken
Herfstpudding recept

Herfst pudding

  1. Kook de pompoen gaar in een klein laagje water en de vanille suiker in zo’n 10 minuten. Pureer en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en splits de eieren. klop de eidooiers met de suiker tot een zacht gele creme. Laat de ricotta uitlekken en meng met de creme. Voeg 1 el sap en 1 tl rasp van de sinaasappel toe met kaneel en de pompoenpuree.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mengsel van ricotta. Verdeel de pudding over ovenvaste en ingevette puddingvormpjes en zet in een ovenschaal.
  4. Vul de ovenschaal voor de helft met kokend water of tot dat de vormpjes half onderstaan. Dek af met folie en stoom in 25 minuten gaar. Laat afkoelen en eet met lobbige room, herfstpudding maak je zó.

Maak af met geroosterd amandelschaafsel en neem wat poedersuiker.

Ook lekker: Pumpkin spice latte koffie met pompoenkruiden en een fluffy roomlaag, ’n fancy herfst koffie.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...