Rijst met kip en groene currysaus

Combi van kruiden en kokosmelk
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze heerlijke combinatie van kruiden en kokosmelk is absoluut een aanrader. Heerlijk met kip, paksoi, paprika en koriander. Als je van variatie houdt, kun je de paprika en paksoi vervangen door elk soort groente die jij lekker vindt. En hou je van pittig? Voeg dan een rode peper toe.

Oosters hapje

Kokos, groene curry en paksoi, gegarandeerd lekker voor een oosters hapje. Eentje voor elke dag, snel en simpel gemaakt!

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 paprika
  • 300 gr kipfilet
  • 1 paksoi
  • 15 gr verse koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • 100 gr boemboe groene curry

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika en paksoi in stukjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip ongeveer 4 minuten.
  2. 2Voeg de paprika toe aan de pan en bak deze 2 minuutjes mee. Voeg dan ook de groene curry en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan ook de paksoi toe. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.
  3. 3Verdeel vervolgens de rijst over 4 diepe borden en schep de kipcurry erover. Hak de koriander fijn en garneer het gerecht ermee.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...