Rijst met kip en groene currysaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze heerlijke combinatie van kruiden en kokosmelk is absoluut een aanrader. Heerlijk met kip, paksoi, paprika en koriander. Als je van variatie houdt, kun je de paprika en paksoi vervangen door elk soort groente die jij lekker vindt.

Tip: hou je van erg pittig? Voeg dan een beetje rode peper toe.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 paprika
  • 300 gram kipfilet
  • 1 paksoi
  • 15 gram verse koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram boemboe groene curry

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika en paksoi in stukjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip ongeveer 4 minuten.

Stap2

Voeg de paprika toe aan de pan en bak deze 2 minuutjes mee. Voeg dan ook de groene curry en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan ook de paksoi toe. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.

Stap3

Verdeel vervolgens de rijst over 4 diepe borden en schep de kipcurry erover. Hak de koriander fijn en garneer het gerecht ermee.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab