Risotto met spekjes en hazelnoten

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Dit recept van risotto met spekjes en hazelnoten is absoluut een aanrader. De combinatie van hazelnoten, spekjes en kaas maakt het gerecht ontzettend vol van smaak. Zowel in de zomer als in de winter erg lekker.

Tip: ook heerlijk met een frisse salade erbij.

Kijk voor meer heerlijke Italiaanse gerechten bij onze Italiaanse recepten.

Ingrediënten

  • 900 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram boter
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de bouillon in een steelpan. Snipper de ui en fruit deze in een braadpan pan in wat olie. Schep de risottorijst erdoor en bak ze tot de korrels doorzichtig beginnen te worden. Giet de wijn erbij en laat het een paar minuten koken. Voeg wat zout en peper toe en roer regelmatig door.

Stap2

Voeg ongeveer 1/3 van de hete bouillon toe aan de risotto. Laat de risotto sudderen en roer het regelmatig door. Voeg, als de bouillon bijna opgenomen is, wat meer bouillon toe. Ga zo door tot de rijst gaar is in ongeveer 18 minuten.

Stap3

Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan goudbruin. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schep de spekjes, hazelnoten, boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de risotto over 4 borden en eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab