Risotto met spekjes en hazelnoten
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
Dit recept van risotto met spekjes en hazelnoten is absoluut een aanrader en heel eenvoudig te maken. De combinatie van hazelnoten, spekjes en parmezaan maakt het gerecht ontzettend vol van smaak. Zowel in de zomer als in de winter een hit.
Heerlijk en anders risotto recept met bite
De hazelnoten zorgen voor een goede bite in deze romige risotto. Heerlijk en anders risotto recept. Wil je deze risotto in een vegetarisch variant? Gebruik groentebouillon en gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager. In een scheut olijfolie bak je deze heerlijk goudbruin en krokant.
Bereidingswijze risotto met spek en noten
- Verhit de bouillon in een steelpan. Snipper de ui en fruit deze in een braadpan pan in wat olie. Schep de risottorijst erdoor en bak ze tot de korrels doorzichtig beginnen te worden. Giet de wijn erbij en laat het een paar minuten koken. Voeg wat zout en peper toe en roer regelmatig door.
- Voeg ongeveer 1/3 van de hete bouillon toe aan de risotto. Laat de risotto sudderen en roer het regelmatig door. Voeg, als de bouillon bijna opgenomen is, wat meer bouillon toe. Ga zo door tot de rijst gaar is in ongeveer 18 minuten.
- Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan goudbruin. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schep de spekjes, hazelnoten, boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de risotto met spek en noten over de borden, geniet!
Meer risotto? Risotto met spinazie en Grana Padano.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?