- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 175
Geniet van heerlijke suikervrije bananenscones, zo lekker en eenvoudig te maken. Meng gewoon alle ingrediënten in een kom en bakken maar!
Deze gezonde bananenscones zijn een perfecte aanvulling op je ontbijt of als een snel tussendoortje. Serveer met een lepel kwark en een schepje marmelade voor een extra smaakvolle ervaring.
Scones recept met banaan
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffin vorm klaar en smelt de kokosolie.
- Mix in een kom de bloem samen met de bakpoeder en kokosolie tot een kruimelig deeg. Prak de bananen en voeg toe samen met ’t eigeel, melk, vanille extract en agave siroop. Meng de ingrediënten tot een soepel deeg.
- Vul de muffin vorm met het bananenmengsel. Bak de bananen scones in 20 minuten goudbruin. Scones recept met banaan zó doe je dat.
Ook lekker: Bananenbrood met pindakaas en chocola.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
De scones zijn een beetje droog, maar als je 3 bananen gebruikt in plaats van 2 dan zijn ze echt lekker en smeuïg. De banaan overheerst niet met drie stuks.
Ik vind het ook een fijn recept voor een beginnende bakker.
Dank je wel voor je feedback. Scones zijn vaak een beetje droog, we gaan de optie extra banaan toevoegen proberen.