Scones met banaan

Scones met banaan

Zonder suiker
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 175

Scones met banaan zonder suiker zijn lekker en zó gemaakt. Alles in een kom en mengen maar recept.

Gezonde banana scones

Deze gezonde banana scones passen perfect in ’t ontbijt of als ’n snel tussendoortje. Eet met een dot kwark en marmelade.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 195 gr bloem
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gr kokosolie
  • 60 ml melk
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract

Scones recept met banaan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffin vorm klaar en smelt de kokosolie.
  2. Mix in een kom de bloem samen met de bakpoeder en kokosolie tot een kruimelig deeg. Prak de bananen en voeg toe samen met ’t eigeel, melk, vanille extract en agave siroop. Meng de ingrediënten tot een soepel deeg.
  3. Vul de muffin vorm met het bananenmengsel. Bak de bananen scones in 20 minuten goudbruin. Scones recept met banaan zó doe je dat.

Ook lekker: Bananenbrood met pindakaas en chocola.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 7 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Karin 16 maart 2021 at 16:28 - Reply

    De scones zijn een beetje droog, maar als je 3 bananen gebruikt in plaats van 2 dan zijn ze echt lekker en smeuïg. De banaan overheerst niet met drie stuks.

    Ik vind het ook een fijn recept voor een beginnende bakker.

    • Miranda Bernáth 16 maart 2021 at 21:26 - Reply

      Bedankt voor de feedback Karin, scones zijn meestal wat aan de droge kant, een extra banaan gaan we eens doen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen