
Scones met banaan
Heerlijke, suikervrije bananenscones – simpel, snel en ontzettend lekker! Deze scones met banaan zijn een echte verrassing, boordevol natuurlijke zoetheid van de bananen, zonder toegevoegde suiker. Het mooiste? Je hoeft niet veel moeite te doen! Meng gewoon alle ingrediënten in een kom, bak ze in de oven, en voilà – een heerlijk ontbijt (maar ook ideaal als snel tussendoortje wanneer je trek hebt).
Ze zijn voedzaam, lekker én vullend. Wil je het helemaal afmaken? Serveer deze gezonde bananenscones met een lepel kwark en een schep marmelade voor die extra smaakvolle twist.
Ook lekker: scones het basisrecept.
Tip: voeg je favoriete noten toe voor extra crunch en smaak, bananen scones met noten en een espresso: perfect om wakker te worden!

Ingrediënten
- 2 bananen
- 195 gr bloem
- 2 el agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 30 gr kokosolie
- 60 ml melk
- 1 eidooier
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de muffinvorm klaar.
- Smelt de kokosolie en meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng tot een kruimelig deeg.
- Prak de bananen en voeg ze toe aan het deeg, samen met het eigeel, melk, vanille-extract en agavesiroop. Meng alles goed door tot een soepel deeg.
- Vul de muffinvorm met het bananenmengsel.
- Bak de bananen scones 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Easypeasy gezonde bananenbrood scones!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
De scones zijn een beetje droog, maar als je 3 bananen gebruikt in plaats van 2 dan zijn ze echt lekker en smeuïg. De banaan overheerst niet met drie stuks.
Ik vind het ook een fijn recept voor een beginnende bakker.
Dank je wel voor je feedback. Scones zijn vaak een beetje droog, we gaan de optie extra banaan toevoegen proberen.