Shepherd's Pie recept

Shepherd's Pie recept

Populair Engels recept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min

Shepherd’s Pie recept, ’n populair Engels recept uit de Engelse keuken, de shepherd’s pie is toch wel één van de meest typische gerechten van de Britten.

Shepherds pie met gehakt

Shepherds pie met gehakt gebruik ’t lekkerste. Geef de basis veel smaak door de laurier en kruiden als tijm mee te sudderen.

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 500 gr aardappelen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 gr erwten, diepvries
  • 75 ml melk
  • nootmuskaat
  • 50 gr cheddar kaas
  • 1 el bloem
  • boter

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Pel en hak de uien. Roerbak de uien en het gehakt in olijfolie. Voeg hier de wortelen aan toe en bak ze even mee.
  3. Bestrooi het geheel met de bloem en roer het goed door elkaar. Blus het geheel af met de bouillon. Roer vervolgens de erwten erdoorheen en kruid het mengsel met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer daarna de aardappelen met melk en een klontje boter. Breng het op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  5. Vet een ovenschaal in met boter en doe hier vervolgens het gehaktmengsel in. Verdeel daarna de puree erover en maak af met de cheddar. Zet de shepherd’s pie voor 30 minuten in de oven.

Meer: Engelse recepten typisch engels eten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.8. van 5 stemmen.
Please wait...