Shepherd's Pie recept

Populair Engels recept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Misschien ken je niet zo veel van de Engelse keuken, maar de shepherd’s pie is toch wel één van de meest typische gerechten van de Britten. Een heerlijk vullende hoofdmaaltijd!

Engelse hap

Maak deze Engelse hap ruim van tevoren en gebruik het lekkerste gehakt. Geef de basis veel smaak door de laurier en kruiden als tijm mee te sudderen.

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 500 gr aardappelen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 gr erwten, diepvries
  • 75 ml melk
  • nootmuskaat
  • 50 gr cheddar kaas
  • 1 el bloem
  • boter

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappelen en kook ze gaar in water.
  2. 2Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Pel en hak de uien. Roerbak de uien en het gehakt in olijfolie. Voeg hier de wortelen aan toe en bak ze even mee.
  3. 3Bestrooi het geheel met de bloem en roer het goed door elkaar. Blus het geheel af met de bouillon. Roer vervolgens de erwten erdoorheen en kruid het mengsel met peper en zout.
  4. 4Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer daarna de aardappelen met melk en een klontje boter. Breng het op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  5. 5Vet een ovenschaal in met boter en doe hier vervolgens het gehaktmengsel in. Verdeel daarna de puree erover en bmaak af met de cheddar. Zet de shepherd’s pie voor 30 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...