Snelle soto ajam

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 60m

Als je zin hebt om te genieten in Indonesische sferen dan moet je dit recept echt eens proberen! Het gerecht is erg geschikt voor een etentje met vrienden of familie. Je kunt naar eigen smaak verschillende ingrediënten aan tafel toevoegen. Eet smakelijk!

Benieuws naar meer Indonesische gerechten? Kijk dan eens bij onze Indonesische recepten!

fullsizerender

Ingrediënten

  • 2 kopjes rijst
  • 4 bosuitjes
  • 125 gram taugé
  • 300 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • Gebakken uitjes
  • Pikantjes (Indonesische frietjes)
  • 4 eieren
  • Boemboe voor soto
  • Sojasaus

Bereidingswijze

Stap1

Kook de eieren. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Breng een pan met water (ongeveer 1 liter) aan de kook en voeg hier de boemboe voor de soto aan toe.

Stap2

Breng de bouillon op smaak met peper, zout, sojasaus en eventueel wat chilivlokken. Doe de hele kipfilet in de pan met de bouillon. Laat de bouillon met de kipfilet ongeveer 30 minuten pruttelen.

Stap3

Snij de bosuitjes in ringen en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Als de rijst klaar is; giet het af, doe het terug in de pan en laat het droogstomen. Bak de knoflook kort op een laag vuur zodat deze goudbruin wordt. Pel de eieren en snijd deze in partjes. Zet een paar kommetjes klaar en doe hierin de extra ingrediënten; taugé, bosuitjes, gebakken knoflook, eieren, pikantjes en de gebakken uitjes.

Stap4

Haal na 30 minuten de kipfilet uit de bouillon en leg deze op een bord. Trek vervolgens met twee vorken de kipfilet uit elkaar zodat er een soort draadjes ontstaan. Zet 4 grote kommen klaar voor de soto. Vul deze kommen met een bodempje rijst.

Stap5

Verdeel hierna de kipfilet over de 4 kommen en voeg de bouillon toe. Serveer met wat vers gesneden peterselie. Aan tafel kunnen alle extra ingrediënten naar smaak worden toegevoegd.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab