Snelle soto ajam

Indonesisch genieten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Soep uit Indonesië, simpel en snel, super geschikt voor een etentje als je niet de hele dag in de keuken wilt staan. Je kunt naar eigen smaak verschillende ingrediënten aan tafel toevoegen. Enjoy!

Indonesisch genieten met restjes

Eigenlijk is deze soep heel handig om restjes groenten op te maken. Er kan en mag van alles in!

Ingrediënten

  • 2 kopjes rijst
  • 4 bosuitjes
  • 125 gr taugé
  • 300 gr kipfilet
  • 3 teen knoflook
  • pikantjes
  • 4 eieren
  • boemboe voor soto
  • sojasaus
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. 1Kook de eieren. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Breng een pan met water (ongeveer 1 liter) aan de kook en voeg hier de boemboe voor de soto aan toe.
  2. 2Breng de bouillon op smaak met peper, zout, sojasaus en eventueel wat chilivlokken. Doe de hele kipfilet in de pan met de bouillon. Laat de bouillon met de kipfilet ongeveer 30 minuten pruttelen.
  3. 3Snij de bosuitjes in ringen en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Als de rijst klaar is; giet het af, doe het terug in de pan en laat het droog stomen. Bak de knoflook kort op een laag vuur zodat deze goudbruin wordt. Pel de eieren en snijd deze in partjes. Zet een paar kommetjes klaar en doe hierin de extra ingrediënten; taugé, bosuitjes, gebakken knoflook, eieren, pikantjes en de gebakken uitjes.
  4. 4Haal na 30 minuten de kipfilet uit de bouillon en leg deze op een bord. Trek vervolgens met twee vorken de kipfilet uit elkaar zodat er een soort draadjes ontstaan. Zet 4 grote kommen klaar voor de soto. Vul deze kommen met een bodempje rijst.
  5. 5Verdeel hierna de kipfilet over de de kommen en voeg de bouillon toe. Serveer met wat vers gesneden peterselie. Aan tafel kunnen alle extra ingrediënten naar smaak worden toegevoegd.
Beoordeling: 4.0. van 3 stemmen.
Please wait...