Soto ajam – Snel gemaakt
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 290
Soto ajam, snel gemaakt, een soep uit Indonesië, simpel en heel lekker, ultiem comfortfood! Een goed gevulde maaltijdsoep met een Indonesische kruidenpasta. Met kip, eieren, noedels of rijst. Je kan naar eigen smaak verschillende ingrediënten toevoegen. En wil je deze Soto ajam soep vegetarisch eten? Laat de kip dan achterwege.
Zo maak je een lekkere Indonesische kippensoep ofwel Soto ajam. Helemaal niet moeilijk, maak de soep helemaal af met je favoriete garnituren of met je groente leftovers.
Makkelijk Soto ajam recept
- Kook de rijst of noedels volgens bereidingswijze op de verpakking, kook de eieren hard, laat schrikken en zet apart.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de Soto kruidenpasta kort aan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg de kipfilet in z'n geheel toe en laat in een half uur gaar worden in de bouillon.
- Giet ondertussen kokend water over de taugé, spoel koud af en zet apart, pel en snij de eieren door de helft en was en snij de lente ui. Haal de kipfilet uit de bouillon en leg deze op een bord. Trek met twee vorken de kipfilet uit elkaar zodat er draadjes kip ontstaan.
- Vul de kommen met een bodempje rijst of noedels, taugé en lente ui. Vul aan met de kipfilet en voeg de bouillon toe. Maak af met gebakken uitjes, ei en eventueel nog wat kip op de top.
Eventueel wat gebakken knoflook stukjes, pikantjes, limoen en koriander als finishing touch.
Ook lekker: kippensoep zelfgemaakt met een handvol ingrediënten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Geweldig en makkelijk!! Ik ben een ster in de keuken met dit recept. Al vaak gemaakt en voortreffelijk.