Thaise vistempura

Thaise vistempura

Vis met een knapperig laagje
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Zachte vis in een krokant laagje, vistempura gemaakt van pangasiusfilet met Thaise saus. Je maakt ’t makkelijk zelf in no time en tevens waanzinnig lekker met groenten.

Krokant laagje tempura

Krokant laagje van tempura waar iedereen zo dol op is, is gemaakt van tempurabeslag. Iedereen kan tempura bakken met een goed recept. Het is best simpel en kan ook prima zonder frituurpan. Neem een grote, diepe pan met dikke bodem met zonnebloemolie.

Ingrediënten

  • 360 gr pangasiusfilet
  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 220 ml (ijskoud)water
  • Thaise sweet chilisaus | Thaise sriracha saus
  • zonnebloemolie om te frituren
Tempura

Vistempura recept

  1. Snij de pangasiusfilet in reepjes en verhit langzaam de olie tot 170 graden. Zeef de bloem en meng met de eieren, ’n snuf zout en het water erdoorheen. Het beslag mag lekker lobbig zijn.
  2. Dep de vis droog op keukenpapier en haal door het beslag heen. Bak de reepjes pangasius in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
  3. Serveer de vistempura met de Thaise saus. En eet of snack lekker direct.

Lekker met een salade van zeewier of als dip is sojasaus met sesam ook een aanrader.

Ook lekker als snack: Courgette frietjes krokant met paprika- en chilikruiden.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024