Thaise vistempura

Vis met een knapperig laagje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Heerlijk zachte vis met een krokant laagje. Maak deze lekkere vistempura met pangasiusfilet, mihoen, broccoli, champignons en chilisaus nu zelf klaar in een handomdraai.

Crispy laagje van tempurabeslag

Het crispy laagje waar iedereen zo dol op is, is gemaakt van tempurabeslag. Iedereen is wel in staat om lekkere tempura te bakken met een goed recept. Het is best simpel en kan ook prima zonder frituurpan. Neem een grote, diepe pan met dikke bodem met zonnebloemolie. Gebruik verschillende ingrediënten zoals groenten en vis, doop in het tempura beslag en frituur. Klaar is je crispy gezonde snack!

Ingrediënten

  • 400 gr pangasiusfilet
  • 250 gr champignons
  • 500 gr broccoli
  • Gember, 5 cm
  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 250 gr mihoen
  • Thaise sweet chilisaus

Bereidingswijze

  1. 1Snij de broccoli in kleine roosjes en kook het 5 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Giet de broccoli goed af. Schil de gember en rasp het in fijne reepjes. Snij de pangasiusfilet in reepjes en verhit de verhit de olie in de frituurpan tot 170 graden. Zeef de bloem en schep de eieren, wat zout en 250 ml water erdoorheen. Schep niet te lang, het beslag mag niet glad worden.
  2. 2Verhit wat olie in een wok en bak de broccoli, champignons en gember 5 minuten. Kook ondertussen de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking en roerbak het kort mee met de groenten. Voeg naar smaak een scheutje saus toe.
  3. 3Haal de reepjes vis door het beslag heen en bak ze in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Serveer de vistempura met de miehoen en groenten. Doe wat chilisaus in een bakje om de vistempura in te dopen.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...