Witlofsalade met rookvlees

Lofsla
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Deze witlofsalade is super fris en heel erg lekker! De appel en het citroensap maken het gerecht heerlijk fris en het rookvlees en de pijnboompitjes geven een volle smaak aan het gerecht. Dit recept valt onder de snelle recepten omdat het in maar liefst 20 minuten klaar is!

Met appel en rookvlees

Ingrediënten

  • 350 gr fusilli
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 200 gr geraspte kaas
  • 3 struikjes witlof
  • 75 gr rucola
  • 1 appel
  • 200 gr rookvlees
  • 1 el kervel

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en spoel het af met koud water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng 50 ml olijfolie, 3 eetlepels citroensap en een snufje zout en peper door elkaar. Roer de kaas en de pijnboompitten erdoorheen. Schep de dressing door de pasta.
  2. 2Snijd de witlof in reepjes, schil de appel en snij deze ook in reepjes. Besprenkel de appel met 1 eetlepel citroensap. Meng de appel, witlof en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel de sla over de borden en schep op ieder bord wat pasta. Snij het rookvlees in reepjes en verdeel deze ook over de borden. Garneer de borden met wat kervel.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...