Witlofsalade met rookvlees

Witlofsalade met rookvlees

Pasta en kervel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 545

Witlofsalade met rookvlees, pasta en kervel is super fris en waanzinnig lekker. De appel en het citroensap zorgen voor een frisse bite, de pijnboompitjes zorgen voor een crunch. Een snelle salade die zó op tafel staat.

Rookvlees

Rookvlees is lekker en niet vet, een gezonde keuze. De smaak is zoutig en ietsje pittig en past perfect bij de pasta en witlof. Eventueel zou je nog een zachtgekookt ei kunnen toevoegen, een smeuïg ei en rookvlees gaan goed samen.

Soms wil je vooral licht en gezond eten, laat de geraspte kaas dan weg uit dit recept, het scheelt je zo’n 175 calorieën.

Ingrediënten

  • 300 gr fusilli
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 200 gr geraspte kaas
  • 3 struikjes witlof
  • 75 gr rucola
  • 1 appel
  • 200 gr rookvlees
  • 1 el kervel

Salade met rookvlees en witlof

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en spoel het af met koud water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Meng 50 ml olijfolie, 3 eetlepels citroensap en een snuf zout en peper naar smaak door elkaar. Roer de kaas door de dressing en schenk de dressing door de pasta samen met de pijnboompitten.
  3. Snij de witlof en appel in reepjes. Besprenkel de appel met 1 eetlepel citroensap. Meng de appel, witlof en rucola door elkaar en verdeel over kommen, schep de pasta erop. Snij het rookvlees in stukken en verdeel. Maak af met verse kervel. Salade met rookvlees en witlof, zó doe je dat.

Ook lekker pastasalade met tonijn. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en verse basilicum.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...