Witlofsalade met rookvlees
Witlofsalade met rookvlees, pasta en kervel is super fris en waanzinnig lekker. De appel en het citroensap zorgen voor een frisse bite, terwijl de pijnboompitjes voor een crunchy textuur zorgen. Dit is een snelle salade die zo op tafel staat. Rookvlees is lekker en niet vet, een gezonde keuze. De smaak is zoutig en ietsje pittig en past perfect bij de pasta en witlof. Je kunt eventueel ook nog een zachtgekookt ei toevoegen; de combinatie van een smeuïg ei en rookvlees is heerlijk.
Soms wil je vooral licht en gezond eten, laat de geraspte kaas dan weg uit dit recept; dat scheelt je zo'n 175 calorieën.
Tip: geef de witlofsalade een twist en neem carpaccio, het is een delicatere optie dan rookvlees en geeft de salade een luxe uitstraling. De smaak is subtiel en past perfect bij de frisse ingrediënten van de salade.
Deze salade met witlof is ook een aanrader!
Ingrediënten
- 300 gr penne of fusilli
- 4 el hazelnoten
- 50 ml olijfolie
- 4 el citroensap
- 200 gr geraspte kaas (optioneel)
- 3 struikjes witlof
- 75 gr rucola
- 1 appel
- 200 gr rookvlees (of carpaccio)
- 1 el kervel
Optioneel
- 4 eieren zacht gekookt
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel deze af met koud water.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
- Meng 50 ml olijfolie, 3 eetlepels citroensap en een snuf zout en peper naar smaak door elkaar. Optioneel, kook ondertussen de eieren halfzacht.
- Meng de dressing door de pasta samen met de geraspte kaas.
- Snijd de witlof en appel in reepjes. Besprenkel de appel met 1 eetlepel citroensap.
- Meng de appel, witlof en rucola door elkaar en verdeel dit door de afgekoelde pasta met dressing.
- Snijd het rookvlees (of carpaccio) in stukken en verdeel deze over de salade.
- Maak de witlofsalade met pasta af met de hazelnoten en verse kervel.
Ook lekker: pastasalade met broccoli en boontjes. Deze variant bevat lekker veel groenten en verse basilicum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?