Witlofsalade met rookvlees

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Deze witlofsalade is super fris en heel erg lekker! De appel en het citroensap maken het gerecht heerlijk fris en het rookvlees en de pijnboompitjes geven een volle smaak aan het gerecht. Dit recept valt onder de snelle recepten omdat het in maar liefst 20 minuten klaar is!

Benieuwd naar meer heerlijke salades? Kijk dan eens bij onze saladerecepten.

IMG_1837

Ingrediënten

  • 350 gram fusilli
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 200 gram geraspte kaas
  • 3 struikjes witlof
  • 75 gram rucola
  • 1 appel
  • 200 gram rookvlees
  • 1 eetlepel kervel

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en spoel het af met koud water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng 50 ml olijfolie, 3 eetlepels citroensap en een snufje zout en peper door elkaar. Roer de kaas en de pijnboompitten erdoorheen. Schep de dressing door de pasta.

Stap2

Snijd de witlof in reepjes, schil de appel en snij deze ook in reepjes. Besprenkel de appel met 1 eetlepel citroensap. Meng de appel, witlof en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel de sla over 4 borden en schep op ieder bord wat pasta. Snij het rookvlees in reepjes en verdeel deze ook over de vier borden. Garneer de borden met wat kervel.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab