Zelf avocado ijs maken

Zelf avocado ijs maken

Met pistache en limoen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 8 uur
  • Klaar in: 8 uur en 10 min
  • Kcal: 370

Zelf avocado ijs maken met pistache en limoen romig en zacht van smaak. Je maakt ’t makkelijk zelf zonder ijsmachine. IJs recept met ’n vleugje limoen en gesuikerde pistache maakt je ijs écht af.

IJs van avocado

IJs van avocado maken is hartstikke leuk om te doen, ’t kost je geen moeite. Perfect voor als je een aantal rijpe avocado’s hebt liggen.

IJs met avocado, heel eenvoudig zelf te maken. Met room, melk en limoen met gesuikerde pistache crunch. Voilá.

Ingrediënten

  • 150 ml room
  • 150 ml melk
  • ½ limoen
  • 2 avocado’s
  • 40 gr rietsuiker

Pistache crunch

  • 30 gr rietsuiker
  • 1 tl limoensap
  • 35 gr pistachenoten
Avocado ijs met pistache
Gesuikerde pistache

Avocado ijs met pistache crunch

  1. Snij de avocado’s open en schep het vruchtvlees uit de schil in de blender samen met de suiker, melk en room. Pers ’t sap van de ½ limoen en voeg ook toe. Mix tot een romige massa.
  2. Schenk het avocado-mengsel in een afsluitbare bak en zet voor 2 uur in de vriezer. Meng het ijs dan nog een keer en zet nog voor 6 uur terug in de vriezer. Maak ondertussen de pistache crunch.
  3. Voor de pistache crunch smelt je de suiker met 1 tl limoensap en 1 el water tot caramel op laag vuur zonder te roeren. Meng (vlug) de pistache noten daardoorheen. Laat hard worden op ’n stuk bakpapier en breek ‘t. Avocado ijs met pistache crunch zo doe je dat.

Hou er wel rekening mee dat ’t ijs niet direct schepbaar is en hard uit de vriezer komt doordat het ijs niet constant geroerd wordt zoals een ijsmachine dat wel doet. Dus op tijd uit de vriezer of zet ’t twee uur van te voren in de koelkast.

Ook lekker: Amandelbrokken ’n crunchy topping van amandelen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...