Zoete chili garnalen met kokosrijst

Aziatisch rijstgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Zin in een lekker gerecht met garnalen? Deze zoete chiligarnalen met kokosrijst zet je in maar 15 minuten op tafel en ze smaken heerlijk!

kokosrijst

Romige en geurende kokosrijst past perfect bij Aziatische wokgerechten.

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 300 gr rijst
  • 1 struik paksoi
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 gr cocktailgarnalen, vriezer

Bereidingswijze

  1. 1Ontdooi de garnalen. Snij ondertussen de tomaten en paksoi in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie erin. Schep de rijst door de olie en voeg dan de kokosmelk en 150 ml water toe. Breng het aan de kook en kook de rijst ongeveer 4 tot 5 minuten. Als het goed is, heeft de rijst nu al het vocht opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2Zet een wok op het vuur en verhit hier 1 eetlepel zonnebloemolie in. Roerbak de tomaat en paksoi een paar minuten en verwarm dan de garnalen ongeveer 1 minuut in de pan bij de groenten. Voeg de chilisaus toe en schep om. Serveer de garnalen en groenten met de kokosrijst.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...