Zoete chili garnalen met kokosrijst
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 620
Zoete chili garnalen met kokosrijst, 'n Aziatisch rijstgerecht wat in een kwartier op tafel staat, makkelijk en heerlijk rijst recept.
Kokosrijst maken
Romige en geurende kokosrijst maken gegaard in kokos, 't past perfect bij Aziatische wokgerechten met paksoi en tomaat. En net zo makkelijk als normale rijst te maken.
Kokosrijst met paksoi
- Ontdooi de garnalen. Snij de tomaten doormidden en paksoi in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit 2 el zonnebloemolie. Schep de rijst door de olie en voeg de kokosmelk en 150 ml water toe. Breng aan de kook en kook de rijst zo'n 4 tot 5 minuten. Als het goed is heeft de rijst al 't vocht opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet een wok op het vuur en verhit 1 el zonnebloemolie. Roerbak de tomaat en paksoi kort en verwarm de garnalen bij de groenten. Voeg de chilisaus toe en schep om. Serveer de garnalen en groenten met de kokosrijst. Kokosrijst met paksoi maak je zó.
Maak af met krokant gebakken uitjes en kroepoek.
Ook lekker: Springrolls recept loempia’s van rijstvellen, 'n favoriete snack met noedels.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?