Zoete chili garnalen met kokosrijst

Zoete chili garnalen met kokosrijst

Aziatisch rijstgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 620

Zoete chili garnalen met kokosrijst, ’n Aziatisch rijstgerecht wat in een kwartier op tafel staat, makkelijk en heerlijk rijst recept.

Kokosrijst maken

Romige en geurende kokosrijst maken gegaard in kokos, ’t past perfect bij Aziatische wokgerechten met paksoi en tomaat. En net zo makkelijk als normale rijst te maken.

Ingrediënten

  • 250 gr Romaatje tomaatjes
  • 300 gr rijst
  • 2 struik paksoi
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 gr cocktailgarnalen vriezer
Zoete chili garnalen kokosrijst

Kokosrijst met paksoi

  1. Ontdooi de garnalen. Snij de tomaten doormidden en paksoi in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit 2 el zonnebloemolie. Schep de rijst door de olie en voeg de kokosmelk en 150 ml water toe. Breng aan de kook en kook de rijst zo’n 4 tot 5 minuten. Als het goed is heeft de rijst al ’t vocht opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Zet een wok op het vuur en verhit 1 el zonnebloemolie. Roerbak de tomaat en paksoi kort en verwarm de garnalen bij de groenten. Voeg de chilisaus toe en schep om. Serveer de garnalen en groenten met de kokosrijst. Kokosrijst met paksoi maak je zó.

Maak af met krokant gebakken uitjes en kroepoek.

Ook lekker: Springrolls recept loempia’s van rijstvellen, ’n favoriete snack met noedels.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...