Zwitserse kaassoep

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Er gaat niets boven een heerlijke kaassoep. Deze Zwitserse kaassoep is heel eenvoudig te bereiden en heeft een lekkere volle smaak.

Tip: Heerlijk met wat brood om in de soep te dopen.

Ingrediënten

  • 250 gram geraspte emmentaler
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 75 gram rucolasla
  • 125 ml slagroom
  • 3 kruidenbouillon tabletten
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde dragon

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten. Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe. Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe. Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat.

Stap2

Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe. Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep. Breng het geheel aan de kook en meng de kaas in gedeelten door de soep. Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is.

Stap3

Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken. Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab