Zwitserse kaassoep

Een vega soepje uit de bergen
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Er gaat niets boven een heerlijke kaassoep. Deze Zwitserse kaassoep is heel eenvoudig te bereiden en heeft een lekkere volle smaak.
Heerlijk met wat brood om in de soep te dopen.

Vega soep uit de bergen

Zwitserse kaas is perfect voor deze kaassoep. Dit vega recept met Emmentaler doet mij altijd denken aan een soort van kaasfondue.

Ingrediënten

  • 250 gr emmentaler
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 75 gr rucolasla
  • 125 ml slagroom
  • 3 kruidenbouillon tabletten
  • 500 ml melk
  • 1 tl gedroogde dragon

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten. Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe. Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe. Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  2. 2Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe. Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep. Breng het geheel aan de kook Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep. Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is.
  3. 3Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken. Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...