Alcoholvrije bubbels van Ilja Gort

Alcoholvrije bubbels van Ilja Gort deze week nieuw op de markt, alcoholvrije bubbelwijn. Nachtmerries kreeg Ilja ervan, ’t blijft een beetje vloeken in de kerk, wijn zonder alcohol, maar de tijd is er rijp voor.

Ilja probeerde het al eerder, acht jaar geleden om precies te zijn. Een low-alcohol wijn, met de naam Qool. Maar de timing was verkeerd. Toen was er te weinig vraag naar alcoholarme wijn. Dus is Ilja ermee gestopt.

la tulipe sparkling zero

Vegan friendly wijn

Alcoholvrije wijn met droge bubbel, ik zeg doen! ’t Is een heerlijke vegan friendly wijn zonder toegevoegde suikers gemaakt van de sappigste druiven ofwel grenache en syrah. Ilja is super trots op de wijn en op zijn zoon die de wijn samen met zijn wijnmaker gemaakt heeft.

La Tulipe Sparkling Ros Alcoholvrij

Wijn zonder alcohol zó doe je dat

Een mooie wijn wordt als eerst gemaakt. Daarna scheiden ze via een technisch hoogstandje de alcohol, de wijn en haar aroma’s van elkaar. Met een technisch nog knapper hoogstandje geven ze de aroma’s en de smaak van de wijn weer terug. Dat klinkt té gek toch? Wijn zonder alcohol, zó doe je dat.

https://www.instagram.com/p/B5GfPCcFr3X/

Perfect alternatief

Alcoholvrije wijn is geen echte wijn, vergelijk het daar dus ook niet mee. Tulipe Zero is een perfect alternatief als je even geen zin hebt in alcohol, zwanger of de bob bent. Zo’n bubbel is heerlijk, fruitig en bruisend, ’t zijn bubbels zonder troubles, lekkere bubbels zonder alcohol.

Waar kan je de alcoholvrije wijn kopen?

De eerste flessen Tulipe Zero sparkling rosé van Ilja Gort staan bij Albert Heijn in de schappen en kosten €6,99 per fles.

La Tulipe Sparkling Ros

Ik kan alleen maar zeggen, probeer ’t en ik beloof je.. je zal verrast zijn. Deze Zero heeft het volledige smaakprofiel van wijn, maar dan zonder alcohol. Blij ga je hier van worden, sla vast maar in, de feestdagen komen eraan!

Zin gekregen in ’n alcoholvrij drankje? Cocktail met aardbei, limoen en munt.

Geschreven op: 21 november 2019

Door Geschreven op: 22 november 2019Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen