Voedingsschema’s in maaltijdboxen

Steeds meer mensen willen zich aan een specifiek voedingsschema houden, zoals vegan of flexitarisch. Je kunt voor alle soorten voedingsschema’s recepten vinden of zelf je maaltijden samenstellen op basis van de dieetvoorwaarden. Vind je dit lastig? Dan kun je ook gebruikmaken van maaltijdboxen die speciaal zijn ontwikkeld op basis van bepaalde voedingsschema’s. Welke zijn dan het meest populair? Wij geven je inzicht in de top zes voedingsschema’s waar boxen met recepten en ingrediënten voor zijn.

Voedingsschema's in maaltijdboxen

// 1. Vegan

Eén van de meest populaire maaltijdboxen is de vegan variant, die overigens niet te verwarren is met de vegetarische variant. Beide boxen zijn bijvoorbeeld te verkrijgen bij Green Chef en helemaal afgestemd op de specifieke behoeften. Vegan maaltijdboxen zijn volledig plantaardig en worden regelmatig voorzien van een vegan vleesvervanger.

Lekker voor tussendoor of als smeersel op brood: avocado dip met verse peterselie, lekker én gezond met (plantaardige) yoghurt en limoen.

// 2. Vegetarisch

Er wordt weleens gedacht dat vegan en vegetarisch hetzelfde zijn, maar dit is niet juist. Bij vegan dieetvormen is alles plantaardig, wat bij vegetarisch niet per definitie het geval is. Een vegetarische maaltijdbox is voorzien van maaltijden zonder vis en vlees, maar vooral met groenten en af en toe vleesvervangers of zuivel.

Populaire voedingsschema's in maaltijdboxen

// 3. Flexitarisch

Deze is misschien wat minder bekend, maar je kunt ook kiezen voor een flexitarische maaltijdbox. Hierbij krijg je eigenlijk op zijn tijd van alles wat binnen. De ene keer heb je een vegetarisch gerecht, terwijl je daarnaast ook gewoon geniet van maaltijden met vlees en vis. Deze variant is ideaal als je niet vast wilt zitten aan één specifiek voedingsschema, maar gewoon af en toe overal een beetje rekening mee wilt houden. Lekker gevarieerd dus!

Lekker voor erbij: koolsalade snel en licht en vooral heel fris!

// 4. Koolhydraatarm

Deze spreekt natuurlijk eigenlijk voor zich. Wanneer je de inname van koolhydraten wilt beperken, dan is een koolhydraatarme maaltijdbox de juiste keuze. Deze maaltijden zijn samengesteld uit producten die laag in koolhydraten zijn, zoals vlees of vleesvervangers, vis, noten, zuivel en natuurlijk ook veel groenten.

Lekker koolhydraatarm: ovenschotel met courgette, ei en kaas.

// 5. Keto

Als je goed bekend bent met dieetvormen, dan ken je waarschijnlijk ook wel het Keto Dieet. Je kunt nu ook gebruikmaken van maaltijdboxen die volgens dit dieet zijn samengesteld. Dit betekent dat je per gerecht maximaal 15 gram koolhydraten binnenkrijgt. Daarnaast zijn er vooral veel eiwitten, (blad)groenten en gezonde vetten in de maaltijden te vinden.

// 6. Caloriearm

Wil je afvallen door de inname van calorieën op een dag te beperken? Dan zijn er ook caloriearme maaltijdboxen. Deze bevatten maaltijden met maximaal 550 calorieën per maaltijd. Toch zijn ze zo samengesteld dat je geen last krijgt van een hongergevoel. Ideaal om effectief en verantwoord af te vallen.

Lees verder

Door Geschreven op: 15 april 2024Laatste update: 15 april 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen