Easy en gezond snacken

Krokant van buiten, zacht en heet van binnen, dat is ’n perfect gefrituurde snack en ook nog ‘ns easy en gezond dat doe je zó:

Easy en gezond snacken tip

Twee mega favorieten; frietjes gemaakt van zelf geschilde bintjes, die zijn lekker lang en hebben veel zetmeel, afgemaakt met fleur de sel en chips gemaakt van groenten zoals zoete aardappel, wortel, rode biet of pastinaak gemaakt in ’n hetelucht friteuse ofwel airfryer van Inventum. En dan wordt snacken opeens behoorlijk easy en gezond, perfect dus.

De Inventum hetelucht friteuse is meteen klaar voor gebruik, geen gedoe met voorverwarmen, heeft 3,5 liter inhoud en heeft ’n handig digitaal display met tiptoetsen. Hiermee kan je makkelijk de temperatuur en de baktijd instellen.

Met deze hetelucht friteuse kan je grillen, roosteren en bakken, je kan ’t zo gek niet bedenken of je kan het maken, echt alles kan erin. En er zijn 8 automatische programma’s waaronder één voor het bakken van kip en garnalen. Handig toch?

Omdat de hetelucht friteuse gebruik maakt van circulerende hetelucht in plaats van frituurvet is je snack of maaltijd een stuk minder vet een gezonde manier van frituren dus. Geen nare baklucht en geen gedoe met frituurvet maar wel ’n snack zoals je ‘m wilt: krokant van buiten en zacht en heet van binnen, easy en gezond.

De friteuse is makkelijk schoon te maken, alles kan in de vaatwasser zowel de pan als de frituurmand met anti-aanbaklaag en dat wil je, opgeruimd staat netjes. De hetelucht friteuse is van Inventum en wel de GF350HLD en past perfect in een fijn, snel en gezond huishouden.

Maak chips van pastinaak met Inventum

Verwarm de hetelucht friteuse voor op 180 graden.

Was, schil en schaaf de pastinaak met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
Smeer de pastinaak in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Doe de pastinaak plakjes in de hetelucht friteuse voor zo’n 8 minuten. Halverwege kijk je even of ’t goed gaat, ’t de tijd kan verschillen afhankelijk van de dikte van de pastinaak.

En als je nu geen hetelucht friteuse hebt kan dit ook in een voorverwarmde oven van 180 graden je chips zal alleen écht minder krokant zijn.

Geschreven op: 29 mei 2020

Door Geschreven op: 29 mei 2020Laatste update: 24 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen