Amandelcake met fruit

Amandelcake met fruit

Amandelcake met fruit is een echte traktatie: kies jouw favoriet, zoals banaan, aardbeien, of halve peren. Voeg een handvol blauwe bessen toe voor een voorjaarsboost. Maak het af met een dot lobbige room of een beetje poedersuiker. Dit recept voor glutenvrije amandelcake is eenvoudig en vereist slechts vijf ingrediënten. De cake is smeuïg en chewy van binnen, met een krokante buitenkant.

Varieer met fruit naar keuze, zoals rabarber, voor een extra smaakdimensie.
Ook lekker: cake maken een simpel recept.

Amandelcake met fruit recept

Amandelcake

4 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Amandelcake met banaan, aardbei of halve peer – kies je favoriet. Voeg een handvol bessen toe en proef de smaak van het voorjaar.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 8 personen
calorieën 318

Ingrediënten

  • 150 gr poedersuiker
  • 175 gr amandelmeel
  • 4 eieren de eiwitten
  • 115 gr boter gesmolten
  • fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop het eiwit flink schuimig, voeg de (afgekoelde) gesmolten boter toe en meng opnieuw.
  • Zeef de poedersuiker en meng met het amandelmeel in een aparte kom.
  • Meng alles samen en schenk in een rond blik van 18 á 20 cm doorsnede bekleed met bakpapier.
  • Snij het fruit in stukken en verdeel over het beslag. Bak de amandelcake in 5 kwartier gaar en goudbruin.

Wij gebruiken in dit recept twee bananen, maar aardbeien, halve peren, of zelfs rabarber zijn ook heerlijke alternatieven.

Ook lekker: mug cake met banaan en walnoten – een havermoutcake in een mok. Meer: glutenvrije recepten.

Amandelcake met fruit recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025