Amandelcake met fruit

Amandelcake met fruit

Cake
  • Aantal: Aantal 8
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 75 min
  • Klaar in: Klaar in 85 min
  • Kcal: Calorieën 318

Amandelcake met fruit, banaan, aardbeien of halve peren neem je favoriet. Een hand vol blauwe bessen, je zal ’t voorjaar proeven. Maak af met ’n dot lobbige room of wat poedersuiker.

Recept voor glutenvrije amandelcake

Recept voor glutenvrije amandelcake, makkelijk te maken met maar 5 ingrediënten. Smeuïg en chewy van binnen, krokant van buiten met fruit op de top naar keuze. Probeer ook eens rabarber, ’t zal te gek smaken.

Ook lekker: Cake zelf maken ’n simpel recept. Cake bakken? Hoe makkelijk! Cake is favoriet.

Ingrediënten

  • 150 gr poedersuiker
  • 175 gr amandelmeel
  • eiwitten van 4 eieren
  • 115 gr gesmolten boter
  • fruit naar keuze
Amandelcake met fruit recept

Cake van amandelmeel recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het eiwit flink schuimig, voeg de (afgekoelde) gesmolten boter toe en meng opnieuw. Zeef de poedersuiker en meng met het amandelmeel in een aparte kom.
  2. Meng alles samen en schenk in een rond blik van 18 á 20 cm doorsnede bekleed met bakpapier.
  3. Snij het fruit in stukken en verdeel over het beslag. Bak in 5 kwartier gaar en goudbruin. Cake van amandelmeel recept maak je zó.

Ik neem 2 bananen voor dit recept maar aardbeien zijn ook een aanrader, halve peren of neem eens rabarber.

Ook lekker: Mug cake met banaan en walnoten havermout cake in een mok.

Meer: Glutenvrije recepten Glutenvrije recepten.. Hocus pocus gluten! Gluten zijn allang geen hocus pocus meer!

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter