Amandelcake met fruit
Amandelcake met fruit is een echte traktatie: kies jouw favoriet, zoals banaan, aardbeien, of halve peren. Voeg een handvol blauwe bessen toe voor een voorjaarsboost. Maak het af met een dot lobbige room of een beetje poedersuiker. Dit recept voor glutenvrije amandelcake is eenvoudig en vereist slechts vijf ingrediënten. De cake is smeuïg en chewy van binnen, met een krokante buitenkant.
Varieer met fruit naar keuze, zoals rabarber, voor een extra smaakdimensie.
Ook lekker: cake maken een simpel recept.
Ingrediënten
- 150 gr poedersuiker
- 175 gr amandelmeel
- 4 eieren de eiwitten
- 115 gr boter gesmolten
- fruit naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop het eiwit flink schuimig, voeg de (afgekoelde) gesmolten boter toe en meng opnieuw.
- Zeef de poedersuiker en meng met het amandelmeel in een aparte kom.
- Meng alles samen en schenk in een rond blik van 18 á 20 cm doorsnede bekleed met bakpapier.
- Snij het fruit in stukken en verdeel over het beslag. Bak de amandelcake in 5 kwartier gaar en goudbruin.
Wij gebruiken in dit recept twee bananen, maar aardbeien, halve peren, of zelfs rabarber zijn ook heerlijke alternatieven.
Ook lekker: mug cake met banaan en walnoten – een havermoutcake in een mok. Meer: glutenvrije recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?