Hollandse recepten

Hollandse recepten ofwel ’n Hollandse pot, de vertrouwde aardappel, stamppot of gehaktbal. Lekker stevig en voedzame oud Hollandse recepten maak je zelf. Welke Hollandse gerechten maak jij? Hollandse nieuwe haring tartaar of liever ’n pesto van broccoli. Paprika met gehakt en kaas is ook favoriet.

Nederlandse gerechten

Nederlandse gerechten met oma’s mosterdpuree, vergeten groenten zoals de koolraap, bospeen, pastinaak en knolselderij. Of ’n vanille vla maken?

De lekkerste, simpele recepten op een rij. Pastinaakfriet met Zaanse mayo, quiche met knolselderij of een stamppot van bospeen van Nederlandse bodem simpel zelf te maken. Viva Hollandia!

Rijstpap maken

Zeker geen saaie pap, smeuïge zoete rijst met kardemom, kaneel en peer.

Kibbeling maken

Neem kabeljauw en maak een beslag van koud bruisend water en bloem.

Gerookte forelmousse

Met crème fraîche en bieslook. Lekker op toast bij de borrel of serveer in glaasjes als amuse.

Geroosterde paprika

In marinade van granaatappelmelasse, je maakt ’t makkelijk in de oven of boven het vuur.

Romige mayonaise maken

Mayo maken met mosterd en azijn. Lobbig & heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk, 't is zo klaar.

Meer recepten tonen
Ga naar de bovenkant