Bitterkoekjesarretjescake

Bitterkoekjesarretjescake

Van Miljuschka
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur en 20 min

De Arretjescake zó gemaakt, één feest! Zacht en smeuïge chocolade met koek. Simpel zelf te maken zonder oven. Wel laten opstijven in de koelkast.

Arretjescake, bakken zonder oven

Misschien wel het bekendste no bake cakerecept dat er bestaat. Je bakt het in een cake vorm maar verder heeft dit bak recept niets met cake te maken. Een leuk recept waar van alles in kan. Deze lekker met bitterkoekjes en sinaasappel.

Bitterkoekjes zelf maken?

Verwarm de oven op 180 graden. Meng 150 gram amandelmeel met 150 gram poedersuiker, 2 eiwitten en 1 tl amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bitterkoekjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Deze Arretjescake is glutenvrij.

Bitterkoekjes arretjescake miljuschka recept

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 200 gr pure chocolade
  • 1 sinaasappel
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 gr bitterkoekjes
  • 1-2 el amandellikeur of sinaasappellikeur (optioneel)

Bereidingswijze Arretjescake van Miljuschka

  1. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Laat in een steelpan de boter met de chocolade smelten. Was en droog de sinaasappel. Rasp 2 theelepels van de schil en meng met de chocoladeboter.
  2. Meng de chocoladeboter met de basterdsuiker en cacaopoeder. Breek de bitterkoekjes in stukjes. Schenk er eventueel wat likeur over en voeg bij het mengsel. Schep door elkaar.
  3. Giet het mengsel in de vorm en maak de bitterkoekjesarretjescake af met de sinaasappelschilletjes. Laat twee uur opstijven in de koelkast. Snij in stukken en eet op!
Beoordeling: 4.3. van 4 stemmen.
Please wait...