Boerenkoolsoep met aardappel

Boerenkoolsoep met aardappel

Brood en parmezaan
  • Aantal: 4/6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Boerenkoolsoep met aardappel brood en parmezaan. Lekker winterse soep helder of gebonden. Je hebt ’t zo gemaakt, staat zó op tafel! Recept voor boerenkoolsoep is de basis, varieer met witte bonen of kikkererwten, chorizo of andere worst.

Caldo verde

Caldo verde, een Portugese soep. Als basis bouillon, aardappels en een groene koolsoort, zoals boerenkool. Olijfolie, wat zout, vaak uien en knoflook.

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 2 witte uien
  • 500 gr aardappels
  • 4 tenen knoflook
  • 300 gr boerenkool gesneden
  • 1,5 liter bouillon

Optioneel naar keuze

  • stuk parmezaan
  • brood
  • worst
Boerenkoolsoep met aardappel en worst
Gebonden boerenkoolsoep met aardappel en worst

Soep van boerenkool, zo maak je dat

  1. Pel en snij de ui in dunne ringen. Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie, fruit de ui op halfhoog vuur, zacht, gaar en een beetje bruin. Schil de aardappelen, snij doormidden en in dunne plakken en roer door de ui. Pel en hak de knoflook en bak mee.
  2. Doe de boerenkool bij het ui aardappel mengsel en voeg naar smaak verse peper en zout toe. Schenk na 5 minuten de bouillon erbij, breng aan de kook en zet weer laag.
  3. Laat de boerenkool soep een half uur pruttelen tot de kool en aardappels gaar zijn. Schenk in kommen en eet met een stuk parmezaan, brood, olijfolie en worst naar keuze. Soep van boerenkool, zó maak je dat!

Hou je meer van gebonden soep, pureer de soep met een staafmixer, enjoy!

Beoordeling: 4.0. van 3 stemmen.
Please wait...