Bokkepootjestaart

Crispy taart zonder oven
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Een lekkere traktatie! Deze bokkenpootjestaart ziet er ontzettend lekker uit en is zó gemaakt! Een taart gemaakt van het koekje wat bestaat uit twee amandel meringues die in de chocolade zijn gedompeld met botercréme.

De beroemde bokkenpootje koekjes

Bokkenpootjes, het beroemde koekje die iedereen wel kent. Je kan er dus ook een heerlijke taart mee maken. Deze taart is heel eenvoudig en snel klaar. Er gaat een verhaal dat de bokkenpoot symbool staat voor de poten van de duivel…

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 300 ml melk
  • 2 kant-en-klare taartbodems
  • 1 pakje kloppudding
  • 2 pakken bokkepootjes
  • Advocaat

Bereidingswijze

  1. 1Meng de vanille kloppudding met 300 ml melk (dit is minder dan wordt aangegeven op het pakje zelf) en ze het daarna even weg in de koelkast.
  2. 2Klop vervolgens de slagroom stijf en meng hier de advocaat door. Neem de kloppudding uit de koelkast en meng dit hier ook doorheen.
  3. 3Leg 1 van de taartbodems op de bodem van de springvorm. Snijd vervolgens de bokkepootjes doormidden (in de lengte) en leg ze met de platte kant op de taartbodem. Doe hier vervolgens een flinke laag room op.
  4. 4Snijd de 2e bodem horizontaal doormidden en herhaal voorgaande stap (bodem, laag koekjes en laag room).
  5. 5Verkruimel als laatste de bokkepootjes over de bovenkant van de taart voor een feestelijk effect. Zet de taart voor het lekkerste resultaat een dag in de koelkast om goed op te stijven.
Beoordeling: 3.6. van 14 stemmen.
Please wait...