Fudge zelf maken met witte chocolade
No-bake recept als fudge maken met witte chocolade is heel erg lekker en ook niet onbelangrijk heel erg simpel te doen. Zoet en simpel snoep recept. Je kan variëren met verschillende chocolade soorten en noten, probeer het zelf maar. Fudge zelf maken is tevens een kidsproof recept.
Fudge
Goede fudge is zacht en smelt in je mond. Karamel is de basissmaak van fudge. Het leuke is dat je volop kunt variëren met chocola en vulling. Fudge maken met gecondenseerde melk en witte chocolade is een hele eenvoudige manier.
Verzin zelf een variant van makkelijke chocolade fudge. Denk aan een vulling van koekjes, pepernoten, met pindakaas of witte chocolade. Maak lekker veel, de fudge is in een afgesloten trommel in de koelkast zeker drie weken goed.
Ook lekker pure chocolademousse chili fudge en roze peper.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gr witte chocolade
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr noten naar keuze
- 50 gr cranberries
Instructies
- Zet een pannetje op een laag vuur en laat de chocolade en gecondenseerde melk smelten tot een egale massa.
- Voeg de vanille-extract, cranberries en noten toe en roer vlot door het mengsel. Giet het fudge mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Laat het chocolade mengsel rusten zodat het kan opstijven, dit heeft even nodig. Na 3 uur is de fudge stevig genoeg om blokjes van te snijden. Fudge recept, zo makkelijk is het.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?