Fudge maken met witte chocolade

Fudge maken met witte chocolade

Lekker en super simpel
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur en 10 min

Fudge zelf maken met witte chocolade té gek lekker en super simpel, ’n heerlijk zoet en simpel snoep no-bake fudge recept. Varieer met chocola en noten, probeer ’t zelf. Fudge zelf maken is ’n kidsproof recept.

Variatie met fudge

Goede fudge is zacht en smelt in je mond. Caramel is de basissmaak van fudge. Het leuke is dat je volop kunt variëren met chocola en vulling. Deze fudge is razendsnel gemaakt met gecondenseerde melk en witte chocola.

Verzin zelf een versie van makkelijke karamel fudge. Met bijvoorbeeld vulling van koekjes, pepernoten, met pindakaas of witte chocolade. Maak lekker veel, de fudge is in een afgesloten trommel in de koelkast zeker 3 weken goed. Enjoy!

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gr witte chocolade
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr noten naar keuze
  • 50 gr cranberries

Fudge caramel zo maak je ’t

  1. Zet een pannetje op een laag vuur en laat de chocolade en gecondenseerde melk smelten tot een egale massa.
  2. Voeg de vanille-extract, cranberries en noten toe en roer vlot door het mengsel. Giet het fudge mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
  3. Laat het chocolade mengsel rusten zodat het kan opstijven, dit heeft even nodig. Na 3 uur is de fudge stevig genoeg om blokjes van te snijden. Fudge caramel, zó maak je ’t!

Ook lekker pure chocolademoussechili fudge en roze peper. Of maak eens gezonde toffees met pindakaas en honing.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.2. van 19 stemmen.
Please wait...

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?