Zinderende pure chocolademousse met een chili bite
Pure chocolademousse met chilipeper – een combinatie die je niet wilt missen. Chili en peper in stevige, pure chocolade: een verrassende twist in je chocolademousse. De chilipeper heeft een milde, zoete smaak die perfect past bij de rijke, donkere chocolade. Een verwarmende sensatie in je mond, die je in vuur en vlam zet. Deze spiced-up pure chocolademousse met chili is de ultieme verleiding voor de echte chocoladefan.
Tip: als je niet van chili houdt, kun je de chocolade met chili weglaten en de mousse maken met alleen pure, donkere chocolade voor een intens rijke en romige donkere chocolademousse zonder de pittige kick.
Net even anders: snelle chocolademousse met roodfruit.
Ingrediënten
- 50 gr pure chocolade 70%
- 130 gr pure chocolade met chili
- 100 gr suiker
- 1 tl boter
- 250 ml slagroom
- 2 eiwitten
Instructies
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop de slagroom lobbig en zet deze daarna in de koelkast.
- Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom totdat ze schuimig zijn. Voeg de suiker langzaam, al kloppend, toe.
- Blijf kloppen totdat de suiker volledig is opgelost en het schuim stijve pieken heeft. Meng de gesmolten chocolade snel en krachtig door het eiwitschuim.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel, zodat het luchtig blijft.
- Schenk de chocolademousse met chilipeper in een afsluitbare bak, dek goed af en laat twee uur opstijven in de koelkast.
Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone en geroosterde amandelen. Of maak een chocoladetaart met fudge vulling, chocola in én op de taart.
Deze zinderende chocolademousse van pure chocolade met een chili bite is niet zo scherp als je misschien denkt!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?