Pure chocolademousse chili fudge en roze peper

Pure chocolademousse chili fudge en roze peper

Met Tony’s Chocolonely
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur 15 min

Pure chocolademousse chili fudge en roze peper, niets zo lekker met Tony’s Chocolonely. Een variant met de nieuwe limited edition, ‘n knaller! Chili fudge en roze peper in stevige, pure chocolade. Peper in je chocomousse dus.

Chocolademousse met peper

Chocolademousse met peper is niet zo scherp als dat je denkt. De roze peper heeft een mild zoete smaak, citrus en rode bes, een perfecte combinatie bij de donkere chocolademousse. In vuur en vlam met Tony’s Chocolonely chocolademousse.

Ingrediënten

  • 50 gr Tony’s puur 70%
  • 130 gr Tony’s puur chili fudge roze peper
  • 100 gr suiker
  • 1 tl boter
  • 250 ml slagroom
  • 2 eiwitten
Chocolademousse met peper recept

Zo maak je pittige chocolademousse

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop de slagroom lobbig en zet weg in de koelkast.
  2. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten schuimig. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het schuim pieken heeft. Meng de chocolade snel en krachtig met het eiwitschuim.
  3. Meng rustig de slagroom door het chocolademengsel. Schenk de mousse met roze peper in een afsluitbare bak, dek goed af en laat twee uur opstijven in de koelkast. Te gek lekker, zó maak je pittige chocolademousse.

Meer mousse? Snelle chocolademousse met framboos en aardbei. Of maak ’n chocoladetaart met fudge vulling, chocola in én op de taart.

Beoordeling: 4.5. van 12 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024