Gehaktballetjes in tomaat-paprikasaus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
Deze heerlijke gehaktballetjes in tomaat-paprikasaus zijn heel eenvoudig om te maken en smaken super. De saus trekt lekker in de gehaktballen en in combinatie met de spiegeleieren is het echt een feestje.
Gehaktballen met spiegeleieren
Een lekker simpel gerecht met gehaktballen en spiegeleieren, smullen. Met stoof van tomaten, paprika en ei recept. Een soort van shakshuka met gehaktballetjes. Lekker met een stuk grof brood.
Bereidingswijze
- Snij voor de saus de knoflook, sjalot en paprika's klein. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de knoflook sjalotjes en paprika's op laag vuur zo'n 10 minuten. Snij ondertussen de tomaten fijn en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Breng aan de kook en laat een half uur pruttelen of tot de saus is ingedikt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Meng in een kom het gehakt met één ei en ui, het broodkruim, de peterselie en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en kneed door elkaar. Vorm 12 balletjes van het gehakt.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes goudbruin. Snij de rode ui in ringen. Haal de balletjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uien zacht. Neem een ovenschaal en doe hierin de uien, gehaktballen en giet de saus erover. Breek de eieren boven de ovenschaal en zet de ovenschaal voor een kwartier in de oven. Controleer of de eieren gaar zijn en serveer.
Lekker met couscous of een stuk brood.
Ook lekker om te maken: Shakshuka met brood 'n heerlijke pittige tomatenstoof met paprika en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?