Gehaktballetjes in tomaat-paprikasaus

Stoof van tomaten, paprika en ei
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Deze heerlijke gehaktballetjes in tomaat-paprikasaus zijn heel eenvoudig om te maken en smaken super! De saus trekt lekker in de gehaktballen en in combinatie met de spiegeleieren is het echt een feestje!

Gehaktballen met spiegeleieren

Een lekker simpel gerecht met gehaktballen en spiegelei, smullen! Met stoof van tomaten en paprika ei recept. Een soort van shakshuka maar dan met gehaktballetjes. Lekker met couscous of met een stuk grof brood. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 5 el broodkruim
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 eetlepels peterselie
  • 3 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 5 sjalotjes
  • 3 rode paprika’s
  • 500 gr trostomaten

Bereidingswijze

  1. 1Snij voor de saus de paprika’s, sjalotjes en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een stoofpan en bak hierin de knoflook sjalotjes en paprika’s op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten. Snij ondertussen de tomaten fijn en voeg ze toe aan de pan. Breng het op smaak met wat peper zout en 1 eetlepel paprikapoeder. Breng het aan de kook en laat het een half uurtje pruttelen tot de saus ingedikt is.
  2. 2Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Meng in een kom het gehakt met één ei, de ui, het broodkruim, de peterselie en de overgebleven eetlepel paprikapoeder. Breng op smaak met wat peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Vorm 12 balletjes van het gehakt.
  3. 3Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uien zacht. Pak een ovenschaal en doe hierin de uien, gehaktballen en giet de saus erover. Breek de eieren boven de ovenschaal en zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. Controleer of de ei gaar is en serveer het met couscous of een stuk brood.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...