
Gemarineerde kip met rösti rondjes
Gemarineerde kip met krokante rösti en knapperige doperwten. Simpel, snel en precies wat je wilt als je geen zin hebt om moeilijk te doen. Even marineren, bakken en klaar. Rösti maak je makkelijk in de oven (of neem de airfryer) of zelf voor die extra krokante bite. De kip? Die laat je lekker intrekken en bak je geurend en goudbruin in de pan. Met z'n allen lekker snel aan tafel!
Ook lekker: Duitse aardappelkoekjes van aardappel en ui.
Een frisse wortelsalade past hier perfect bij! Maak een wortelsalade met citroen en honing voor een zoet-zure twist. Rasp wortels, meng met een scheutje citroensap, een beetje honing, olijfolie en een snuf zout.

Ingrediënten
- 2 tl gemberpoeder
- 3 el ketjap
- 2 el chilisaus
- 2 tl citroensap
- 400 gr kipfilet
- 600 gr rösti rondjes
- 400 gr doperwten diepvries
Instructies
- Meng in een kom de ketjap, chilisaus, gember en citroensap.
- Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten in de koelkast intrekken.
- Bereid de rösti: volg de instructies op de verpakking en bak de rösti goudbruin en knapperig.
- Verhit een koekenpan en bak de gemarineerde kip gaar.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de doperwten beetgaar.
- Verdeel de rösti met kip en doperwten over de borden.
Ook lekker: kip ketjap op toast – malse kipfilethaasjes in ketjapmarinade met frisse zoetzure komkommer.
Wat eet je bij rösti rondjes? Rösti rondjes zijn lekker veelzijdig: combineer ze met gemarineerde kip, gehaktballen of gerookte zalm en serveer met een frisse spitskoolsalade, gegrilde groenten of een romige dip zoals tzatziki.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Vandaag gemaakt, niet slecht, maar kan beter. Volgende keer voeg ik knoflook en ui toe aan de marinade. Nu was de smaak niet zo uitgesproken, misschien ook wat sambal of peper.
Thx voor je feedback Simon!