Gemarineerde kip met rösti rondjes
En knapperige erwten- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 546
Gemarineerde kip met rösti rondjes en knapperige erwten, ’n simpel recept voor als je even geen zin hebt om moeilijk te doen. Marineren, bakken en aan tafel. Easy!
Rösti met kip
Rösti met kip hoe makkelijk wil je ’t hebben. Rösti maak je makkelijk in de oven of je maakt ’t zelf. ’n Lekkere krokante aardappelkoek. De kipstukjes om en om in de marinade en de pan in.
Maak zelf: Duitse aardappelkoekjes van aardappel en ui.
Rösti kip en erwten
- Mix in een kom de marinade van de ketjap, chilisaus gember en citroensap. Snij de kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade. Dek de kom af en zet de gemarineerde kip 30 minuten in de koelkast.
- Bereid de rösti volgens aanwijzingen op de verpakking. Bak de gemarineerde kip in een koekenpan gaar. Kook de doperwten beetgaar.
- Serveer de röstirondjes met de gemarineerde kip en erwtjes. Rösti kip en erwten maak je zó.
Ook lekker: Kip ketjap op toast gemarineerde kipfilethaasjes met ketjap marinade en zoetzure komkommer.
Vandaag gemaakt, niet slecht, maar kan beter. Volgende keer voeg ik knoflook en ui toe aan de marinade. Nu was de smaak niet zo uitgesproken, misschien ook wat sambal of peper.
Thx voor je feedback Simon!