Gemberthee maken

Gemberthee maken

Fris met limoen
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 5 min

Nog net geen verslaving, maar er gaat geen dag voorbij zonder gemberthee. Dit verwarmende drankje heeft vele voordelen, gember is dus écht goed voor je en daarnaast is het gewoon lekker. In deze knobbelige wortel schuilt zowel een smaakmaker als een natuurgenezer.

Verse gemberthee maken met citroen en honing

Zo drink ik de thee het liefst. Hoe maak je dat? Verse gemberthee is niet meer dan heet water met gember en citroen. Voor een intensere smaak kun je de gember na het schillen ook raspen. Niet echt een recept te noemen, zo simpel. Citroen en honing, een bekende variatie. De limoen neutraliseert de scherpe smaak van de gember, de honing zorgt ervoor dat het geheel zoeter wordt. Variatie met partjes sinaasappel voor een fruitige smaak.

Ingrediënten

  • 1 kop kokend water
  • 3 plakjes verse gember
  • 1 schijfje citroen of limoen

Bereidingswijze gemberthee

  1. Snijd de verse gemberwortel en citroen in dunne plakjes. (citroen wel eerst goed wassen)
  2. Doe in je glas en giet heet water op de gember en citroen, laat 5 min trekken, zeef de thee, hoeft niet. Drink lekker op.

Optioneel, voeg honing en of sinaasappel toe. Kurkuma past ook goed in de gemberthee. Deze kruid is niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...