Kaiserschmarrn

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Kaiserschmarrn, een soort van pannenkoek maar dan wat luchtiger. Een zoet gerecht in grove stukken met veel suiker. Hier krijg je een heerlijk wintersport gevoel van! Door de stijf geklopte eiwitten die door het beslag worden gemengd is de kaiserschmarrn een stuk luchtiger dan de pannenkoek zoals wij die kennen.

Kaiserschmarrn, traditioneel met fruitcompote

Traditioneel eet je kaiserschmarrn met een fruitcompote en veel poedersuiker. Je kunt er ook rozijnen aan toevoegen. De kaiserschmarrn snijd of scheur je in kleine stukjes na het bakken. Dit recept kun je thuis heel makkelijk maken.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 el suiker
  • 275 ml melk
  • Roomboter
  • Vers fruit of vruchtencompote
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Stap1

Splits 4 eieren en mix het eiwit tot stevig schuim. Klop de dooiers met de suiker, de bloem en de melk. Spatel het eiwit schuim door het beslag tot een glad, luchtig beslag.

Stap2

Bak de kaiserschmarrn in roomboter en wat suiker. Deze dikke pannenkoek mag wel zeker één cm dik zijn die je vervolgens in kleine stukken breekt met je spatel. Heerlijk met veel poedersuiker en vruchtencompote!

Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

446

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab