Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Luchtige pannenkoek
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Kaiserschmarrn maken, ’n soort van pannenkoek maar dan mega luchtig. Een zoet gerecht in grove stukken met veel poedersuiker. Hier krijg je een heerlijk wintersport gevoel van. Door de stijf geklopte eiwitten die door het beslag worden gemengd is de kaiserschmarrn een stuk luchtiger dan de pannenkoek zoals wij die kennen.

Traditionele kaiserschmarrn uit Tirol

Traditioneel eet je kaiserschmarrn met een fruitcompote en veel poedersuiker. Je kunt er ook rozijnen aan toevoegen. De kaiserschmarrn snijd of scheur je in kleine stukjes na het bakken. Dit recept kun je thuis heel makkelijk maken.

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 2 el suiker
  • 275 ml melk
  • roomboter
  • poedersuiker
  • vers fruit of vruchtencompote
Kaiserschmarrn maken

Kaiserschmarrn recept

  1. Splits 4 eieren en mix het eiwit tot stevig schuim. Klop de dooiers met de suiker, de bloem en de melk. Spatel het eiwit schuim door het beslag tot een glad, luchtig beslag.
  2. Bak de kaiserschmarrn in roomboter en wat suiker. Deze dikke pannenkoek mag wel zeker één cm dik zijn die je vervolgens in kleine stukken breekt met je spatel. Eet direct met veel poedersuiker.

Serveer met fruit compote ofwel ’n fruitmengsel gemaakt van fruit en suiker.

Ook lekker: Pannenkoeken bakken dé basis.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.9. van 28 stemmen.
Please wait...