Kaiserschmarrn
Luchtige pannenkoek- Aantal:
6
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
224
Kaiserschmarrn maken, ’n soort van pannenkoek maar dan mega luchtig. Een zoet gerecht in grove stukken met veel poedersuiker. Hier krijg je een heerlijk wintersport gevoel van.
Door het opkloppen van de eiwitten die door het beslag worden gemengd is de kaiserschmarrn een stuk luchtiger dan de pannenkoek zoals wij die kennen. Klop niet té lang. Dan krijg je namelijk vlokken in je eiwitten en kan het waterig worden. Zorg dat je het stijf geklopte eiwit meteen gebruikt.
Traditionele kaiserschmarrn uit Tirol
Traditioneel eet je kaiserschmarrn met een fruitcompote en veel poedersuiker. Je kunt er ook rozijnen aan toevoegen. De kaiserschmarrn snijd of scheur je in kleine stukjes na het bakken. Dit recept kun je thuis heel makkelijk maken.
Kaiserschmarrn
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 4 eieren
- 2 el suiker
- 275 ml melk
- roomboter
- poedersuiker | vers fruit | vruchtencompote
Instructies
- Splits 4 eieren en mix het eiwit tot stevig schuim. Klop de dooiers met de suiker, de bloem en de melk. Spatel het eiwit schuim door het beslag tot een glad, luchtig beslag.
- Bak de kaiserschmarrn in roomboter en wat suiker. Deze dikke pannenkoek mag wel zeker één cm dik zijn die je vervolgens in kleine stukken breekt met je spatel.
- Eet direct met veel poedersuiker. Eventueel als topping neem fruit of vruchtencompote.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen