Duitse recepten

Maak heerlijke typische Duitse gerechten met onderstaande simpele Duitse recepten. Warme apfelstrudel, kaiserschmarrn, of Duitse zwiebelkuchen recept.

Authentieke Duitse recepten

Duitsers zijn gek op worst, het liefst met zuurkool. De bekende schnitzel en de braad-, curry-, bock- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in dit land. Currywurst is populair in Duitsland, authentieke Duitse recepten maak je zelf.

Ze worden in kraampjes aan de straat verkocht in stukjes geserveerd met een currysaus. Kartoffelsuppe is een soep uit de authentieke Duitse keuken. De Zwiebelkuchen is een hartige taart van gistdeeg, met ui, zure room, eieren en spek als vulling. Zoet, daar houden de Duitsers ook van. De Banketbakkerswinkels zijn er in overvloed en iedereen kent de populaire streuselkuchen, de brezel, ook wel pretzels genoemd. Ze worden in grote mate op straat in kraampjes verkocht. Ze zijn in heel Duitsland te vinden. De Berlinerbol komt uit Berlijn en is een broodje van gefrituurd gist deeg, gevuld met banketbakkersroom of confituur. Zoek je favoriete Duitse recept en maak ’t zelf.