Kerriesoep met ei

Simpel vegetarisch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze mild-pittige kerriesoep met ei, rijst, kokosmelk en snijbonen is een heerlijk oosters soepje. In dit gerecht zit geen vlees dus lekker vegetarisch. Eet met wat kroepoek en gebakken uitjes.

Kerriesoep

Een lekkere maaltijdsoep, deze Oosterse kerriesoep. Met een topping van ei en gebakken uitjes. Yum!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el olie
  • 1 bakje boemboe sajoer boontjes
  • 2 el kerrie
  • 500 gr snijbonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze

  1. 1Kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2Snij de snijbonen in stukjes. Verhit een pan met dikke bodem en fruit hierin de boemboe en kerriepoeder met de olie op laag vuur. Voeg de snijbonen, kokosmelk en 400 ml water toe en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 6 minuten koken tot de soep gaar is.
  3. 3Breng de soep op smaak met peper. Serveer de rijst over de soepborden en verdeel de soep. Snij de eieren in partjes en leg in de soep.
Beoordeling: 4.0. van 2 stemmen.
Please wait...