Kerriesoep met ei

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze mild-pittige kerriesoep met ei, rijst, kokosmelk en snijbonen is absoluut een soep die je geprobeerd moet hebben! Al helemaal als je van Oosterse gerechten houdt. In dit gerecht zit geen vlees en is daarom zeer geschikt als vegetarische maaltijd. Kijk voor meer Aziatische gerechten bij onze Aziatische recepten.

Tip: serveer de soep met wat kroepoek en/of gebakken uitjes.

image8 (2)

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bakje boemboe sajoer boontjes
  • 2 eetlepels kerrie
  • 500 gram snijbonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap1

Kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap2

Snij de snijbonen in stukjes. Verhit een pan met dikke bodem en fruit hierin de boemboe en kerriepoeder met de olie op laag vuur. Voeg de snijbonen, kokosmelk en 400 ml water toe en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 6 minuten koken tot de soep gaar is.

Stap3

Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Serveer de rijst over 4 soepborden en verdeel de soep erover. Snij de eieren in partjes en verdeel ze over de soepborden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab