Snijbonen stamppot

Snijbonen stamppot

Bord vol smeuïge aardappel
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 340

Snijbonenstamppot ….een bord vol smeuïge aardappel stamppot met snijbonen. Maak af met sjalot, kerrie, uitjes en naar smaak wat (vegan) spekjes.

Snijbonen hebben maar weinig calorieën en zitten tjokvol ijzer, calcium en vitamine A en C, hoera, alleen maar voordelen! Gezond en snel maaltje voor een doordeweekse dag.

Snijbonen stamppot met mosterd

Neem een lekkere mosterd met pit of mosterd met een smaakje. Wist je dat de sterkte van de mosterd bepaald wordt door de soort zaadjes en specerijen die gebruikt worden en door het koude of warme water wat ze gebruiken bij het proces. Mosterd, ik neem er een met pit, snijbonen stamppot met mosterd aanrader.

Ook lekker met snijbonen: kerriesoep met ei rijst en kokosmelk.

Snijbonen stamppot recept

Snijbonen stamppot

3.9 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een smeuïge snijbonenstamppot met mosterd, sjalotjes en krokante uitjes. Een snel en gezond doordeweeks gerecht boordevol voedingsstoffen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels
  • 400 gr snijbonen
  • 1 scheut melk plantaardig
  • 1 el mosterd plantaardig
  • 1 klontje boter plantaardig
  • 2 sjalotten optioneel
  • 1 el olijfolie optioneel
  • krokant gebakken uitjes optioneel

Instructies

  • Was en snij de bonen in dunne reepjes en kook beetgaar. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Giet af en laat even staan. Voeg een scheut melk toe, boter en een schep mosterd.
  • Stamp door elkaar en proef. Voeg naar smaak vers gemalen peper, grof zeezout en eventueel kerriepoeder toe. Voeg de snijbonen toe en meng met een houten lepel.
  • Pel en snij de sjalot in dunne ringen, breng op smaak met peper, zout en kerrie. Bak zacht in 1 el olijfolie in een pan. Verdeel over de stamppot samen met krokante uitjes op de top.

Eet direct.

Ook lekker: snijbonen met vega gehakt en rode peper rijst, pinda’s en knapperige uitjes. Of probeer eens pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.

Snijbonen stamppot maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter