Snijbonen stamppot

Snijbonen stamppot

Bord vol smeuïge aardappel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 340
Naar het recept

Snijbonenstamppot ….een bord vol smeuïge aardappel stamppot met snijbonen. Maak af met sjalot, kerrie, uitjes en naar smaak wat (vegan) spekjes.

Snijbonen stamppot met mosterd

Neem een lekkere mosterd met pit of mosterd met een smaakje. Wist je dat de sterkte van de mosterd bepaald wordt door de soort zaadjes en specerijen die gebruikt worden en door het koude of warme water wat ze gebruiken bij het proces. Mosterd, ik neem er een met pit, snijbonen stamppot met mosterd aanrader.

Ook lekker met snijbonen: Kerriesoep met ei rijst en kokosmelk.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels
  • 400 gr snijbonen
  • scheut (plantaardige) melk
  • 1 el (plantaardige) mosterd
  • klontje (plantaardige) boter

Optioneel

  • 2 sjalotten
  • 1 el olijfolie
  • krokant gebakken uitjes
Snijbonen stamppot maken

Snijbonenstamppot maken

  1. Was en snij de bonen in dunne reepjes en kook beetgaar. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Giet af en laat even staan. Voeg een scheut melk toe, boter en een schep mosterd.
  2. Stamp door elkaar en proef. Voeg naar smaak vers gemalen peper, grof zeezout en eventueel kerriepoeder toe. Voeg de snijbonen toe en meng met een houten lepel.
  3. Pel en snij de sjalot in dunne ringen, breng op smaak met peper, zout en kerrie. Bak zacht in 1 el olijfolie in een pan. Verdeel over de stamppot samen met krokante uitjes op de top.

Eet direct.

Ook lekker: Snijbonen met vega gehakt en rode peper rijst, pinda’s en knapperige uitjes.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...