Snijbonen stamppot
Snijbonenstamppot ....een bord vol smeuïge aardappel stamppot met snijbonen. Maak af met sjalot, kerrie, uitjes en naar smaak wat (vegan) spekjes. Snijbonen hebben maar weinig calorieën en zitten tjokvol ijzer, calcium en vitamine A en C, hoera, alleen maar voordelen! Gezond en snel maaltje voor een doordeweekse dag. Neem een lekkere mosterd met pit of mosterd met een smaakje.
Wist je dat de sterkte van de mosterd bepaald wordt door de soort zaadjes en specerijen die gebruikt worden en door het koude of warme water wat ze gebruiken bij het proces. Mosterd, ik neem er een met pit, snijbonen stamppot met mosterd aanrader.
Ingrediënten
- 500 gr aardappels
- 400 gr snijbonen
- 1 scheut melk plantaardig
- 1 el mosterd plantaardig
- 1 klontje boter plantaardig
- 2 sjalotten optioneel
- 1 el olijfolie optioneel
- krokant gebakken uitjes optioneel
Instructies
- Was en snij de bonen in dunne reepjes en kook beetgaar. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Giet af en laat even staan. Voeg een scheut melk toe, boter en een schep mosterd.
- Stamp door elkaar en proef. Voeg naar smaak vers gemalen peper, grof zeezout en eventueel kerriepoeder toe. Voeg de snijbonen toe en meng met een houten lepel.
- Pel en snij de sjalot in dunne ringen, breng op smaak met peper, zout en kerrie. Bak zacht in 1 el olijfolie in een pan. Verdeel over de stamppot samen met krokante uitjes op de top.
Eet direct. Ook lekker: snijbonen met vega gehakt en rode peper, rijst, pinda’s en knapperige uitjes. Of probeer eens pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes. Ook lekker met snijbonen: kerriesoep met ei rijst en kokosmelk.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?