Lasagne van bietjes, geitenkaas en appel

Fris door de appel en zoet door de biet
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Lekker Hollands, maar toch speciaal! Deze lasagne met rode bietjes, kaas, walnoten, appel en geitenkaas is een heerlijk alternatief voor de traditionele Italiaanse lasagne. De frisse smaak van de appels smaakt heerlijk bij het hartige van de geitenkaas en walnoten. Met dit eenvoudige recept heb je maar 20 minuten bereidingstijd en het hoeft maar 30 minuten in de oven.

Bietjes, lekker zoet

De bietjes zorgen voor een lekkere zoete smaak bij dit lasagne recept. Niet alleen lekker maar ook gezond. Bietjes bevatten veel ijzer en foliumzuur en werkt daarnaast ook als een krachtig anti-oxidant.

Ingrediënten

  • 200 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • 250 verse lasagnebladen
  • 500 gr gekookte rode bietjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr walnoten

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kookroom in een steelpannetje en verwarm het tot het net niet kookt. Haal het pannetje van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot de kaas helemaal gesmolten is in de kookroom. Roer ook de eieren door de kaassaus en breng de saus op smaak met zout en peper.
  2. 2Snij de uien in ringen en fruit deze een paar minuutjes in een koekenpan met de olijfolie. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in plakjes. Neem een ovenschaal en verdeel een laagje kaassaus over de bodem. Bedek deze met lasagnebladen. Snij de bietjes in dunne plakken en leg een deel hiervan samen met de appel op de lasagnebladen. Verdeel dan ook een deel van de uienringen, geitenkaas en walnoten hier over heen.
  3. 3Eindig deze laag met lasagnebladen en maak nog meer van deze lagen tot de geitenkaas, bietjes en uien op zijn. Eindig met lasagnebladen, kaassaus, appel en walnoten. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot de lasagna goudbruin en gaar is. Laat de lasagne heel even staan voordat je gaat snijden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...