Lasagne van bietjes, geitenkaas en appel

  • Lasagne-van-bietjes-geitenkaas
  • Lasagnebladen-geitenkaas-bietjes
  • Lasagne van bietjes g eitenkaasingredienten
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 50m

Lekker Hollands, maar toch speciaal! Deze lasagne met rode bietjes, kaas, walnoten, appel en geitenkaas is een heerlijk alternatief voor de traditionele Italiaanse lasagne. De frisse smaak van de appels smaakt heerlijk bij het hartige van de geitenkaas en walnoten. Met dit eenvoudige recept heb je maar 20 minuten bereidingstijd en het hoeft maar 30 minuten in de oven.

Bietjes, lekker zoet

De bietjes zorgen voor een lekkere zoete smaak bij dit lasagne recept. Niet alleen lekker maar ook gezond. Bietjes bevatten veel ijzer en foliumzuur en werkt daarnaast ook als een krachtig anti-oxidant.

Lasagne van bietjes geitenkaas

Ingrediënten

  • 200 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 250 verse lasagnebladen
  • 500 gram gekookte rode bietjes in plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 200 gram geitenkaas (zacht)
  • 100 gram walnoten

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kookroom (wij gebruiken light) in een steelpannetje en verwarm het tot het net niet kookt. Haal het pannetje van het vuur. Roer de geraspte kaas erdoor tot de kaas helemaal gesmolten is in de kookroom. Roer ook de eieren door de kaassaus en breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap2

Snij de uien in ringen en fruit deze een paar minuutjes in een koekenpan met de olijfolie. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in plakjes. Pak een ovenschaal en verdeel een laagje kaassaus over de bodem. Bedek deze met lasagnebladen. Leg een deel van de bietjes en de appel op de lasagnebladen. Verdeel dan ook een deel van de uienringen, geitenkaas en walnoten hier over heen.

Stap3

Eindig deze laag met lasagnebladen en maak nog meer van deze lagen tot de geitenkaas, bietjes en uien op zijn. Eindig met lasagnebladen, kaassaus, appel en walnoten. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot de lasagna goudbruin en gaar is. Laat de lasagne heel even staan voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab