Lasagne van bietjes geitenkaas en appel
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 690
Heb je wel eens gedacht aan lasagne van bietjes, geitenkaas en appel? Dit heerlijk Hollands recept uit de oven is eenvoudig te maken en biedt een frisse, zoete en hartige smaak tegelijk, met een lekkere crunch van walnoten.
Lasagne met rode bieten, een verrassende twist op de Italiaanse klassieker. Niet alleen lekker, maar ook gezond. Bietjes bevatten veel ijzer en foliumzuur en fungeren daarnaast als krachtig antioxidant. De toevoeging van crunchy walnoten maakt dit lasagnerecept helemaal af.
Toch klassiek: makkelijk lasagne recept voor een eenvoudige maar smaakvolle variant.
Lasagne rode biet
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk de room in een steelpan en verwarm tot het net niet kookt. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas er door heen tot de kaas gesmolten is. Roer de eieren door de kaassaus en breng op smaak met 'n snuf zout en vers gemalen peper.
- Snij de uien in ringen en fruit aan in een koekenpan met olijfolie. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken. Snij de bieten ook in dunne plakken. Neem een ovenschaal en verdeel een laagje kaassaus over de bodem. Bedek met lasagnebladen een laagje biet, appel, uiringen, geitenkaas en walnoten.
- Maak zo nog 2 lagen of tot alles op is. Zet de ovenschaal in de oven voor zo'n 30 minuten tot de lasagne goudbruin en gaar is. Laat de lasagne heel even staan voordat je gaat snijden. Lasagne rode biet maak je zó.
Ook lekker: aubergine parmigiana recept. Lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?