Lekker fancy: mimosa cocktail met wortel
Ruil het sinaasappelsap eens in voor wortelsap en maak deze spannende wortelmimosa. Deze verfrissende cocktail bevat wortelsap, da's lekker zoet. Het sap kun je zelf maken, maar tegenwoordig kun je in de meeste supermarkten ook een fles wortelsap vinden. Verder vullen we de drank aan met sinaasappellikeur, als Cointreau of Grand Manier. Daarna maken we 'm af met prosecco. Je kunt ook altijd kiezen voor champagne, lekker fancy!
De mimosa met wortel is een fantastische recept om te serveren tijdens Pasen. Denk aan het ontbijt of de brunch. Door het toevoegen van wortelloof ziet het drankje er feestelijk uit, maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen door een schijfje sinaasappel.
Dit wil je ook proberen: aardbeien cocktail zonder alcohol.
Ingrediënten
- 60 ml wortelsap
- 60 ml prosecco gekoeld
- 15 ml sinaasappellikeur Cointreau
Instructies
- Neem een champagneglas en giet het verse wortelsap erin. Volg met het sinaasappellikeur voor een frisse citrussmaak.
- Voeg voorzichtig de koude prosecco of champagne toe aan het glas. Giet langzaam, zo kun je het bruisen van de wijn minimaliseren.
- Roer voorzichtig de ingrediënten in het glas om de wortelmimosa te mengen.
- Garneer de mimosa cocktail met een takje wortelloof.
Tip: zorg dat het wortelsap en de prosecco koud staan voor dat je de wortelmimosa maakt.
Ook lekker: bellini cocktail met prosecco.
Liever alcoholvrij? Vervang dan de bubbels voor ginger ale!
Nog meer cocktails: 5x cocktails om thuis te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?