5x Cocktails om thuis te maken

Makkelijke cocktails maken thuis

Hou jij van cocktails? Perfect voor oudejaarsavond en je nieuwjaarsparty, de lekkerste cocktails op ’n rij. Komt ie:

// Negroni cocktail

Een hippe Negroni cocktail, dé cocktail van nu! Best bitter, droog maar vooral lekker en de cocktail is eetlustopwekkend dus een perfect aperitief en wel een Italiaanse! Zo maak je ‘m: neem een tumbler glas met ijsblokjes en schenk 30 ml gin, 30 ml Martini Rosso en 30 ml Campari in het glas. Roer en maak de Negroni cocktail af met sinaasappelschil.

Lekker: Aperol spritz cocktail prosecco en sinaasappel, een takje rozemarijn erbij en je party is on!

// Cocktail met kersenbier

Cocktail met kersenbier maak je zó in een handomdraai, neem 4 glazen en verdeel 75 ml kersenlikeur. Neem 4 parten limoen en knijp boven elk glas een part uit en leg in het glas. Schenk in elk glas 160 ml kersenbier en maak af met een paar amarena kersen. Voilà, ’n biercocktail!

Lekker: Bellini cocktail van prosecco peer en rozemarijn, perfect voor een party of als aperitief. ’n Bellini cocktail recept.

// Kir royal cocktail

Kir royal is ’n klassieke cocktail, bruisend met creme de cassis en prosecco of champagne. Neem een champagneglas en schenk 20 ml creme de cassis in. Vul het glas langzaam vol met 120 ml bubbels. That’s it!

Makkelijke cocktails maken

// Gin en champagne cocktail

Neem 30 ml gin en schenk in een cocktailshaker samen met 10 ml suikersiroop en 10 ml limoensap. Voeg een hand ijs toe en shake. Schenk uit in een champagneglas liefst door een zeefje en top af met bubbels.

Vegan oliebollen de lekkerste, het is echt een succes voor een vegan oudejaarsparty.

// Champagne frambozen cocktail

Neem 300 gram bevroren frambozen en doe in de blender samen met het sap van 1 limoen. Voeg 100 ml bruine rum toe samen met een scheut suikersiroop. Mix tot een bijna vloeibaar mengsel. Neem 4 glazen (liefst uit de vriezer) en schep in elk glas 1 á 2 el frambozenpuree. Schenk de glazen vol met champagne of cava.

Suikersiroop maak je makkelijk zelf: breng dezelfde hoeveelheid suiker en water zachtjes aan de kook. Laat het niet koken want dan karamelliseert de suiker en krijg je een andere smaak. Roer door totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen.

Maak feestelijke tofu hapjes met five spice glazuur. Of maak een schaal nachos met kaas en koriander.

Lees verder

Door Geschreven op: 27 december 2020Laatste update: 29 december 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen