5 x Cocktails om thuis te maken – Easy dit zijn ze!

Makkelijke cocktails maken thuis

Hou jij van cocktails? Perfect voor oudejaarsavond en je nieuwjaarsparty, de lekkerste cocktails op ’n rij. Komt ie:

// Negroni cocktail

’n Hippe Negroni cocktail, dé cocktail van nu! Best bitter, droog maar vooral lekker en ’t is eetlustopwekkend dus ’n perfect aperitief en wel ’n Italiaanse! Zo maak je ‘m: Neem een tumbler glas met ijsblokjes en schenk 30 ml gin, 30 ml Martini Rosso en 30 ml Campari in ’t glas. Roer en maak de Negroni cocktail af met sinaasappelschil.

Lekker: Aperol spritz cocktail prosecco en sinaasappel, ’n takje rozemarijn erbij en je party is on!

// Cocktail met kersenbier

Cocktail met kersenbier maak je zó in ’n handomdraai, neem 4 glazen en verdeel 75 ml kersenlikeur. Neem 4 parten limoen en knijp boven elk glas een part uit en leg in het glas. Schenk in elk glas 160 ml kersenbier en maak af met ’n paar amarena kersen. Voilà, ’n biercocktail!

Lekker: Bellini cocktail van prosecco peer en rozemarijn, perfect voor ’n party of als aperitief. ’n Bellini cocktail recept.

// Kir royal cocktail

Kir royal is ’n klassieke cocktail, bruisend met creme de cassis en prosecco of champagne. Neem een champagneglas en schenk 20 ml creme de cassis in. Vul ’t glas langzaam vol met 120 ml bubbels. That’s it!

Makkelijke cocktails maken

// Gin en champagne cocktail

Neem 30 ml gin en schenk in een cocktailshaker samen met 10 ml suikersiroop en 10 ml limoensap. Voeg een hand ijs toe en shake. Schenk uit in een champagneglas liefst door een zeefje en top af met bubbels.

Vegan oliebollen de lekkerste, ’t is echt een succes, ’n vegan oudejaarsparty!

// Champagne frambozen cocktail

Neem 300 gram bevroren frambozen en doe in de blender samen met ’t sap van 1 limoen. Voeg 100 ml bruine rum toe samen met ’n scheut suikersiroop. Mix tot een bijna vloeibaar mengsel. Neem 4 glazen (liefst uit de vriezer) en schep in elk glas 1 á 2 el frambozenpuree. Schenk de glazen vol met champagne of cava.

Suikersiroop maak je makkelijk zelf: Breng dezelfde hoeveelheid suiker en water zachtjes aan de kook tot een siroop en laat afkoelen.

Borrelhap: Nachos met kaas en koriander.

Inspiratie: Champagne 10 weetjes do’s & dont’s! Champagne kan véél meer dan alleen fungeren als aperitief. Lees hier, waar het bij past en hoe je het drinkt.

Geschreven op: 27 december 2020