5x Cocktails om thuis te maken
Hou jij van cocktails? Perfect voor oudejaarsavond en je nieuwjaarsparty, de lekkerste cocktails op ’n rij. Komt ie:
// Negroni cocktail
Een hippe Negroni cocktail, dé cocktail van nu! Best bitter, droog maar vooral lekker en de cocktail is eetlustopwekkend dus een perfect aperitief en wel een Italiaanse! Zo maak je ‘m: neem een tumbler glas met ijsblokjes en schenk 30 ml gin, 30 ml Martini Rosso en 30 ml Campari in het glas. Roer en maak de Negroni cocktail af met sinaasappelschil.
Lekker: Aperol spritz cocktail prosecco en sinaasappel, een takje rozemarijn erbij en je party is on!
// Cocktail met kersenbier
Cocktail met kersenbier maak je zó in een handomdraai, neem 4 glazen en verdeel 75 ml kersenlikeur. Neem 4 parten limoen en knijp boven elk glas een part uit en leg in het glas. Schenk in elk glas 160 ml kersenbier en maak af met een paar amarena kersen. Voilà, ’n biercocktail!
Lekker: Bellini cocktail van prosecco peer en rozemarijn, perfect voor een party of als aperitief. ’n Bellini cocktail recept.
// Kir royal cocktail
Kir royal is ’n klassieke cocktail, bruisend met creme de cassis en prosecco of champagne. Neem een champagneglas en schenk 20 ml creme de cassis in. Vul het glas langzaam vol met 120 ml bubbels. That’s it!
// Gin en champagne cocktail
Neem 30 ml gin en schenk in een cocktailshaker samen met 10 ml suikersiroop en 10 ml limoensap. Voeg een hand ijs toe en shake. Schenk uit in een champagneglas liefst door een zeefje en top af met bubbels.
Vegan oliebollen de lekkerste, het is echt een succes voor een vegan oudejaarsparty.
// Champagne frambozen cocktail
Neem 300 gram bevroren frambozen en doe in de blender samen met het sap van 1 limoen. Voeg 100 ml bruine rum toe samen met een scheut suikersiroop. Mix tot een bijna vloeibaar mengsel. Neem 4 glazen (liefst uit de vriezer) en schep in elk glas 1 á 2 el frambozenpuree. Schenk de glazen vol met champagne of cava.
Suikersiroop maak je makkelijk zelf: breng dezelfde hoeveelheid suiker en water zachtjes aan de kook. Laat het niet koken want dan karamelliseert de suiker en krijg je een andere smaak. Roer door totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
Maak feestelijke tofu hapjes met five spice glazuur. Of maak een schaal nachos met kaas en koriander.
Lees verder
Bij feestjes horen hapjes, omdat het vaak té gezellig is om aan tafel te gaan, maken we heerlijke hapjes om mee rond te gaan.
Ontdek snel en eenvoudig koken met onze 5 heerlijke doordeweekse recepten. Geniet van smaakvolle gerechten zonder gedoe!
Een meest recente bezigheid voor echte food liefhebbers is luisteren naar podcasts over eten.