Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper

Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper

Met dip van avocado, makreel en koriander.
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 390

Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper met ’n dip van avocado, makreel en koriander. Bak de koekjes krokant van buiten smeuïg van binnen, ’n heerlijk voorgerecht ofwel een soort van hartige macaron.

Pittige pastinaak rösti

Pittige pastinaak rösti recept met banaan, maak als bijgerecht of voor de lunch. Voor de vulling van makreel, kan je makreel uit blik nemen in kruidige saus van de Ekoplaza, echt ’n aanrader.

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 onrijpe banaan of bakbanaan
  • 1 rode peper
  • 1 limoen, ’t sap
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 120 gr makreel, blikje
  • bosje koriander
Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper recept

Pittige pastinaak met makreel

  1. Rasp de pastinaak, hak de peper en prak de banaan. Meng met wat limoensap en verse peper naar smaak en maak hier koekjes van.
  2. Bak om en om in hete olijfolie in een koekenpan en leg voorzichtig op keukenpapier om uit te laten lekken.
  3. Maak hierbij de dip van avocado, makreel en koriander. Meng het vruchtvlees van een avocado met limoensap, verse peper, 100 gr makreel en koriander in een blender tot een mousse. Voeg wat limoensap en ’n snuf zout toe.
  4. Smeer de dip op een pastinaak- banaan koekje en leg er eentje bovenop. Pittige pastinaak met makreel maak je zó.

Met dit recept maak je 4 dubbele koekjes van pastinaak van zo’n 8 cm.

Ook lekker: Witlofkoekjes met knoflook en kaas groentekoeken, met ’n dot crème fraîche en eigen invulling naar keuze.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Petra vd Zeeuw 11 januari 2021 at 11:50 - Reply

    Hallo Miranda,
    Eerst even een compliment!
    Jouw recepten zijn altijd heel verrassend en stimuleren mij erg.
    Ik hou sowieso van een beetje aparte gerechten met gewone ingrediënten, dan zit ik bij jou goed!
    Wat ik heel plezierig vind, is dat je er in je recepten meestal bij vermeldt hoeveel koekjes je ermee kunt maken etc of hoeveel boterhammen je ermee kunt besmeren. Top!!
    Binnenkort ga ik die leuke pastinaak koekjes maken, alleen zal ik er een andere dip bij maken omdat ik geen vlees of vis eet. Gaat goed komen.
    Dank voor jouw fijne recepten!!
    Warme groet,
    Petra

    • Miranda Bernáth 11 januari 2021 at 12:22 - Reply

      Super fijn om te lezen Petra, dank je voor dit compliment, ’n goed begin van de week(-:
      Geroosterde paprika feta dip past eventueel ook bij de pastinaak koekjes of een pittig sausje zoals Sriracha.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter