Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper

Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper

Met dip van avocado, makreel en koriander.
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 390

Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper met ’n dip van avocado, makreel en koriander. Bak de koekjes krokant van buiten smeuïg van binnen, ’n heerlijk voorgerecht ofwel een soort van hartige macaron.

Pittige pastinaak rösti

Pittige pastinaak rösti recept met banaan, maak als bijgerecht of voor de lunch. Voor de vulling van makreel, kan je makreel uit blik nemen in kruidige saus van de Ekoplaza, echt ’n aanrader.

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 onrijpe banaan of bakbanaan
  • 1 rode peper
  • 1 limoen, ’t sap
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 120 gr makreel, blikje
  • bosje koriander
Pastinaakkoekjes met banaan en rode peper recept

Pittige pastinaak met makreel

  1. Rasp de pastinaak, hak de peper en prak de banaan. Meng met wat limoensap en verse peper naar smaak en maak hier koekjes van.
  2. Bak om en om in hete olijfolie in een koekenpan en leg voorzichtig op keukenpapier om uit te laten lekken.
  3. Maak hierbij de dip van avocado, makreel en koriander. Meng het vruchtvlees van een avocado met limoensap, verse peper, 100 gr makreel en koriander in een blender tot een mousse. Voeg wat limoensap en ’n snuf zout toe.
  4. Smeer de dip op een pastinaak- banaan koekje en leg er eentje bovenop. Pittige pastinaak met makreel maak je zó.

Met dit recept maak je 4 dubbele koekjes van pastinaak van zo’n 8 cm.

Ook lekker: Witlofkoekjes met knoflook en kaas groentekoeken, met ’n dot crème fraîche en eigen invulling naar keuze.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...