Pastinaaksoep met peer en salie
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Pastinaaksoep met peer en salie amandelen en room, heerlijk iets wat zoete soep die heel makkelijk te maken is. De pastinaak die toch iets weg heeft van een aardappel zit tjokvol koolhydraten, vezels en vitaminen. Een romige kidsproof pastinaaksoep.
Pastinaak is zo gezond
Pastinaak is zó gezond en zeker in de winter kan je bijna niet om de 'vergeten groente' pastinaak heen. Dat is ook niet raar, want het is een van de weinige groenten die het met koud weer beter doet.
Soep met pastinaak en peer zo maak je het
- Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel de ui en snij in ringen. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
- Smelt de boter in een braadpan, bak de pastinaak, uien en peer 5 minuten. Blus af met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom toe en pureer met een staafmixer tot een romige soep, breng op smaak met zout en peper.
- Bak de salieblaadjes krokant in een klein beetje boter en rooster de amandelen licht in een droge koekenpan. Schep de soep in kommen en maak af met de amandelen, salie en een paar drupjes olijfolie. Soep met pastinaak en peer zó maak je het!
Vul eventueel aan met extra stukjes pastinaak in de soep. Rooster de pastinaak met kruiden in de oven, leg in de kommen en schep de soep er over heen.
Meer pastinaak? Frietjes van pastinaak of een traditionele pastinaaksoep.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ontzettend lekker en simpel recept. Iedereen van jong tot oud, groente eters en groente haters waren enthousiast over de soep. Zelf vond ik de salie erbij erg lekker. Zeker als ze krokant zijn, dat is even oefenen. Dank voor het delen van dit recept!
Dank Cecile!