Makkelijke perzik crumble voor twee
Deze perzikcrumble voor twee, met kaneel en havervlokken, is een heerlijk ontbijt met zacht gekarameliseerd fruit. Perfect voor in de ochtend (of als zoet dessert). Dit recept voor makkelijke perzik crumble is snel klaar om de oven in te gaan. Voor een fijnere structuur kun je de havervlokken eerst tot meel malen. Let op: havermout en havervlokken zijn niet precies hetzelfde, hoewel ze beide van haver zijn gemaakt.
Serveer de crumble warm in een kommetje en geniet ervan languit op de bank. Tip: strooi wat extra kaneel over de crumble voordat je hem in de oven schuift voor een intensere smaakbeleving.
Tip: ook heerlijk een side dish van couscous met nectarine of perzik!
Ingrediënten
- 4 perziken rijp
- 1 el agavesiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl vanille extract
- snuf nootmuskaat
- 80 gr havervlokken
- 1 el kokosolie
- 1 el rietsuiker
Voor erbij
- yoghurt (kokos)
- bol ijs (als dessert)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de perziken in stukjes en meng ze in een kom met kaneel, vanille-extract, nootmuskaat en agavesiroop.
- Schep het perzikenmengsel in een kleine ovenvaste schaal.
- Meng in dezelfde kom de havervlokken, rietsuiker en kokosolie tot een kruimelig mengsel.
- Verspreid het havermengsel gelijkmatig over de perziken. Bak de perzik crumble ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de topping goudbruin en knapperig is.
- Schep de warme crumble in kommetjes en serveer met een schep (kokos) yoghurt.
Voor extra smaak, voeg een dikke laag karamelsaus toe.
Wil je weten of je perziken of nectarines beide kunt gebruiken? Ontdek het verschil en hoe je beide fruitsoorten kunt inzetten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?