Perzik crumble voor twee

Perzik crumble voor twee

Met kaneel en havervlokken
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 308

Perzik crumble voor twee met kaneel en havervlokken, crumble met zacht gekarameliseerd fruit. Voor ’t ontbijt of als ’n toet!

Crumble perziken recept

Crumble perziken recept, zó de oven in! Voor een fijne structuur kan je de havervlokken eerst tot meel malen. Snel en makkelijk in ’n bakje in je hand languit met je crumble op de bank.

Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • snuf nootmuskaat
  • 80 gr havervlokken
  • 1 el kokosolie
  • 1 el rietsuiker

Voor erbij

  • (kokos) yoghurt
  • ’n grote bol ijs

Zo maak je ’n vegan fruit crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de perziken in stukjes en meng met de kaneel, vanille, nootmuskaat en agavesiroop. Schep het perziken mengsel in een kleine ovenvaste schaal.
  2. Meng in dezelfde mengkom de havervlokken, rietsuiker en kokosolie en schep het mengsel op de perziken. Bak zo’ 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in kommen en eet met ’n dot (vegan) yoghurt of een bol ijs. Zo maak je ’n vegan fruit crumble.

Extra lekker met ’n dikke laag caramel.

Ook lekker: Couscous met nectarine of perzik.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...